فرق طلای ایرانی با خارجی چیست؟ (قبل از خرید با فرق طلای خارجی و ایرانی آشنا شوید)

فرق طلای ایرانی با خارجی چیست؟ (قبل از خرید با فرق طلای خارجی و ایرانی آشنا شوید)
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
4.72 - (7 امتیاز)

فرق طلای ایرانی با خارجی چیست؟

برای برخی از افراد در زمان خرید طلا، این سوال پیش می آید که طلای ایرانی بهتر است یا طلای خارجی؟ فرقی ندارد که هدف خرید شما سرمایه گذاری طلا یا استفاده زینتی از آن است؛ دانستن فرق طلای ایرانی با خارجی به شما کمک میکند انتخاب بهتری داشته باشید. در بازار طلای ایران انواع طلا ایرانی و خارجی وجود دارد که از جهاتی مانند رنگ، طرح، ظرافت، قیمت و ... تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگیهای طلا خارجی و طلا ایرانی بپردازیم. اگر شما هم قصد خرید طلا را دارید اما نمیدانید طلای ایرانی بخرید یا طلای هندی، ایتالیایی و ...، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید. 

طلای خارجی چیست؟

بهتر است قبل از خرید با فرق طلای خارجی و ایرانی آشنا شوید. برای این امر لازم است تا اطلاعات کافی درباره طلای خارجی بدست آورید. به طور کلی به طلایی که داخل ایران ساخته نمیشود، طلای خارجی میگویند. 

ایران جزو کشورهای اصلی مصرف کننده طلا محسوب میشود. علاوه بر علاقه مردم و به ویژه خانمها برای استفاده از زیورآلات طلا، ارزش پایین پول ملی و ارزش بالای طلا، موجب شده بسیاری از افراد به دنبال خرید طلا برای سرمایه گذاری باشند. 

با اینکه طبق قوانین تعیین شده، واردات طلا به ایران ممنوع است، اما باز هم در طلافروشیها میتوانید انواع زیورآلات طلا خارجی را مشاهده کنید. این طلاها از کشورهای مختلفی مانند ایتالیا، هند، روسیه، تایوان، چین، مالزی، ترکیه و ... وارد ایران میشوند. 

بد نیست این نکته را بدانید که همه طلاهای خارجی از کیفیت بالا برخوردار نیستند. برخی از انواع طلاهای کشورهای دیگر مانند چین، هند، تایوان و ... نسبت به طلای ایران، کیفیت ساخت پایینتر، رنگ و طرح سادهتر و جذابیت کمتری دارند.  

طلای ایتالیایی

یکی از بهترین طلاهای خارجی، طلای ایتالیایی است. زیورآلات طلا ساخته شده در ایتالیا، به جز ایران در کشورهای دیگر دنیا نیز محبوبیت خاصی دارند. زیرا طلا ایتالیایی از طراحی منحصربفرد و ظرافت و زیبایی خاصی برخوردار است. 

استفاده از ابزارها و دستگاههای به روز و مدرن در کنار تکنیکهای خاص ساخت طلا، موجب شده طلای ایتالیایی متمایز از سایر طلاهای خارجی باشد. همچنین این طلا از مقاومت و استحکام بالایی برخوردار است. درخشندگی بینظیر و کیفیت بالا، دیگر عوامل موثر بر افزایش محبوبیت طلا ایتالیایی محسوب میشوند. 

طلای هندی

برای درک بهتر تفاوتهای طلای ایرانی با خارجی، باید طلای هندی را نیز به خوبی بشناسید. زیرا طلای هندی یکی دیگر از پرفروشترین انواع طلای غیر ایرانی است که ویژگیهای مختلفی دارد. 

عیار این طلا از طلای ایرانی پایینتر است و به همین خاطر قیمت آن نیز ارزانتر میباشد. معمولا زیورآلات طلا هندی اندازه بزرگ و درشتی دارند و درخشندگی و غلظت رنگ زرد آنها بالا است. وجود یکسری از سنگها و نگینهای ریز و درشت نیز باعث جذابتر شدن ظاهر مصنوعات مختلف طلا هندی مانند گردنبند، دستبند، سینه ریز و ... شده است. 


تفاوت های طلای ایرانی با طلای خارجی

اگر میخواهید از میان طلای خارجی و طلای ایرانی، بهترین گزینه را برای خرید انتخاب کنید، باید تفاوتهای این طلاها را بدانید. موارد زیر به عنوان اصلیترین فرقهای طلای ایرانی با خارجی شناخته میشوند:

* ظرافت

شاید بتوان گفت مهمترین تفاوت طلای خارجی با طلای ایرانی، در ظرافت و طراحی است. طلاهای خارجی به خاطر اینکه با دستگاههای پیشرفته و روشهای ساخت مدرن تولید میشوند، از ظرافت بیشتری برخوردارند.

ناگفته نماند که زیورآلات ساخته شده از جنس طلا توسط زرگران ایرانی به صورت دستی و سنتی، از نظر زیبایی، طرح و جذابیت زبانزد عام و خاص هستند. اما به طور کلی طلاهایی که با دستگاه ساخته میشوند، در خارج کشور به ویژه ایتالیا ظرافت، دقت و زیبایی متمایزی دارند.

* عیار

از دیگر تفاوت های طلای ایرانی با طلای خارجی، میتوان به عیار اشاره کرد. عیار طلاهای ساخته شده در ایران و کشورهای دیگر یکسان نیست. برخی از طلاهای خارجی مانند طلای ایتالیایی از عیار بالاتری نسبت به طلای ایرانی برخوردارند.

در مقابل طلاهای ساخته شده در کشورهایی مانند هند، چین و ... عیار کمتری از زیورآلات طلا تولیدی ایران دارند. 

* اجرت ساخت

با توجه به اینکه بیشتر طلاهای خارجی موجود در بازار ایران، از طرحهای خاصی برخوردارند و توسط برندهای مشهوری ساخته شدهاند، کارمزد آنها بالا است. به طور کلی میتوان گفت اجرت ساخت طلا ایرانی کمتر از طلای خارجی است.

* قیمت

طلاهای خارجی به خاطر عیار بالاتر و اجرت زیاد، قیمت بیشتری نسبت به طلاهای ایرانی دارند. البته این مورد درباره همه انواع طلای خارجی صدق نمیکند. همانطور که گفته شد برخی از طلاها مانند طلای هندی و چینی به خاطر عیار و کیفیت پایین، از قیمت کمتری نسبت به طلای کشورر ما برخوردارند. 


راه تشخیص طلای ایرانی و خارجی چگونه است؟

برای تشخیص طلای ایرانی و خارجی از یکدیگر راههای مختلفی وجود دارد. در ابتدا باید به تفاوتهای گفته شده در بالا توجه شود. اگر با در نظر گرفتن موارد ذکر شده باز هم در تشخیص طلای ایرانی از خارجی با مشکل مواجه شدید، کافی است نحوه نوشتن کد طلا را بررسی کنید. 

روی هر قطعه طلا چه تولید داخل باشد و چه تولید خارج از کشور، کد یا برندی حک میشود. طلاهای ایرانی دارای کد 488 هستند اما طلاهای خارجی به جای کد و عدد، نام برند و سازنده را روی طلا درج میکنند. 



طلای ایرانی بهتر است ‌یا طلای خارجی؟

پاسخ به این سوال در وهله اول به هدف شما از خرید طلا بستگی دارد. اگر قصد خرید شما از طلا، سرمایه گذاری است، قطعا طلای ایرانی بهتر است. زیرا قیمت مناسبتری نسبت به طلای خارجی دارد. طلای ایرانی از کیفیت بالایی برخوردار است و تنوع طرح و مدل آن زیاد است. بنابراین شما میتوانید با خرید طلای تولید داخل کشور، سرمایه گذاری خوبی انجام دهید. 

اما اگر به دنبال خرید طلایی هستید که ظرافت و زیبایی خاصی داشته باشد و جنبه مصرفی آن اهمیت بیشتری برای شما دارد، طلای خارجی گزینه بهتری است. طلاهای خارجی به ویژه طلاهای ایتالیایی با اینکه قیمت گرانتری به خاطر عیار بالا و اجرت ساخت زیادتر دارند، میتوانند ظاهر شما را جذابتر کنند. 


سخن پایانی

در این مقاله سعی کردیم مهمترین تفاوت های طلای خارجی با طلای ایرانی را بیان کنیم. امیدواریم با استفاده از نکات گفته شده بتوانید بهترین تصمیم را برای خرید طلا بگیرید. اگر به دنبال تجربه یک سرمایه گذاری مطمئن در بازار طلا هستید، از طلاسی میتوانید کمک بگیرید. طلاسی به عنوان بهترین پلتفرم خرید و فروش آنلاین طلا خام و بدون اجرت، بستر مناسبی برای شما جهت ورود به بازار طلا فراهم میکند.

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.
مریم رحیمی مقدمتولید محتوا

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.

دیدگاه شما

دیدگاه کاربر نسبت به مقاله

محبوب ترین ها