معرفی ۱۰ کشور بزرگ تولیدکننده طلا در جهان

معرفی ۱۰ کشور بزرگ تولیدکننده طلا در جهان
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
4.86 - (6 امتیاز)

در طول تاریخ، طلا به عنوان یک فلز بسیار ارزشمند و کالایی پر‌طرفدار شناخته شده است. امروزه افراد زیادی طلا را به عنوان بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند. همین امر موجب شده این افراد به دنبال کسب اطلاعات مختلف درباره این فلز گرانبها باشند. شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید بزرگ‌ترین تولید کنندگان طلا در جهان کدام کشورها هستند. 

در گذشته، آفریقای جنوبی به خاطر ذخایر عظیم طلای خود مشهور بود، اما در سال‌های اخیر، کشورهای دیگری مانند چین، استرالیا، روسیه، ایالات متحده آمریکا ‌و... از نظر تولید و ذخایر طلا از آن پیشی گرفته‌اند. در این مطلب قصد داریم اطلاعات مفیدی درباره ۱۰ کشور برتر در حوزه تولید طلا ارائه دهیم. اگر شما هم علاقمند به این موضوع هستید، تا انتها همراه ما باشید. 

۱۰ کشور بزرگ تولید‌کننده طلا در جهان کدامند؟

براساس آخرین اطلاعات و آمار شورای جهانی طلا، لیستی از بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان طلا در جهان منتشر شده است. در این لیست که مربوط به سال ۲۰۲۳ است، نام ۱۰ کشور به چشم می‌خورد. با اینکه معادن طلا در کشورهای مختلف وجود دارد اما این ۱۰ کشور بیشترین درصد استخراج طلا در دنیا را به خود اختصاص داده‌اند. 

۱. چین

کشور چین با استخراج بیش از ۴۲۰ تن طلا در سال، به عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده طلا در جهان شناخته می‌شود. ذخایر بالای این فلز گرانبها در چین موجب شده ۱۳ درصد از عرضه طلا در دنیا متعلق به این کشور باشد. 

استفاده از تکنولوژی و تجهیزات پیشرفته و هزینه کم نیروی کار، از دلایل موفقیت چین در استخراج طلا محسوب می‌شوند. جالب است بدانید که بیش از یک دهه است که استخراج طلا در چین کمتر از ۳۰۰ تن نبوده و این کشور مدت زیادی در صدر جدول بزرگ‌ترین تولید کنندگان طلا در دنیا قرار دارد. 

۲. استرالیا

استرالیا با داشتن بیش از ۱۰ هزار تن ذخایر طلا، دومین تولید‌کننده طلا در جهان است. متوسط استخراج طلا در سال در استرالیا، حدود ۳۳۰ تن است. طبق آمار شورای جهانی طلا، استرالیا ۱۰ درصد از کل طلای دنیا را تامین می‌کند. معادن طلای مختلفی در استرالیا وجود دارند که بزرگ‌ترین و معروف‌ترین آن‌ها، معدن نیوکرست و معدن کادیا هستند. 

۳. روسیه

با اینکه روسیه در گذشته طلای بیشتری نسبت به استرالیا استخراج و تولید می‌کرد، اما در سال‌های اخیر در رتبه سوم بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان طلا در جهان قرار گرفته است. روسیه با تولید سالانه ۳۱۰ تن طلا، به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کننده طلا در اروپا نیز شناخته می‌شود.

شناخته‌شده‌ترین معدن طلای کشور روسیه، معدن Olimpaida است که در حدود ۳۰ تن طلا در سال از آن استخراج می‌شود. همچنین معدن بادینگتون یکی دیگر از مشهورترین معادن طلای روسیه است که نقش مهمی در تولید طلا در این کشور و دنیا دارد. به طور کلی می‌توان گفت روسیه ۹ درصد از طلای جهان را تولید می‌کند که همین امر باعث شده سومین کشور در زمینه تولید این فلز گرانبها لقب بگیرد.  

۴. کانادا

کشور کانادا با افزایش استخراج و تولید طلا، توانسته در رتبه چهارم بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان طلا در جهان قرار بگیرد. متوسط تولید طلا در این کشور ۲۰۰ تن در سال است که ۶ درصد از کل طلای تولید شده در جهان است.

کانادا جزو معدود کشورهایی است که از روش‌های معدن‌کاری خاصی استفاده می‌کند. این کشور اهمیت زیادی به حفظ محیط زیست می‌دهد و در راستای این موضوع، تلاش می‌کند استخراج طلا با کمترین آسیب به طبیعت همراه باشد. بیشتر ذخایز طلای کانادا در مناطق بریتیش کلمبیا، آنتاریو و کبک است.

۵. ایالات متحده آمریکا

آمریکا پنجمین تولید‌کننده بزرگ طلا در جهان است که سالانه حدود ۱۷۰ تن از این فلز گرانبها را استخراج می‌کند. می‌توان گفت آمریکا به خاطر داشتن ذخایر زیاد طلا و استفاده از فناوری‌های مدرن استخراج، ۵ درصد از تولید جهانی طلا را به خود اختصاص داده است. 

ایالت‌های نوادا و کلرادو، بیشترین و بزرگ‌ترین معادن طلا در آمریکا را دارند. ۷۵ درصد از طلای تولیدی در آمریکا در این دو ایالت استخراج می‌شود.

۶. قزاقستان

تا سال ۲۰۲۱ قزاقستان حتی در بین ۱۰ کشور بزرگ تولید‌کننده طلا در جهان قرار نداشت. اما با افزایش استخراج و تولید طلا، در حال حاضر به عنوان ششمین تولید‌کننده طلا در دنیا شناخته می‌شود. با اینکه در سال‌های قبل میانگین تولید طلا در این کشور ۷۰ تن بود اما امروزه از ذخایر طلای قزاقستان سالانه ‌حدود ۱۳۰ تن طلا برداشت می‌شود.

۷. مکزیک

مکزیک یکی از قدیمی‌ترین کشورهای تولید‌کننده طلا در جهان است. در سال‌های اخیر این کشور با تولید متوسط ۱۲۰ تن طلا در یک سال، جایگاه هفتم در لیست بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان طلا در جهان را به خود اختصاص داده است.‌ معدن هرادورا معروف‌ترین معدن مکزیک است که درصد زیادی از طلای تولیدی این کشور از آن استخراج می‌شود.

۸. اندونزی

اندونزی یکی از کشورهای مهم در زمینه صنعت معدن است. ذخایر بالای عناصر مختلف مانند مس، نیکل، طلا و‌... در اندونزی موجب شده این کشور جایگاه ویژه‌ای در بین کشورهای آسیایی داشته باشد. ‌سالانه به طور متوسط در حدود ۱۱۰ تن طلا در اندونزی استخراج و تولید می‌شود. همین امر موجب شده این کشور در لیست ۱۰ کشور برتر تولید‌کننده طلا در دنیا قرار بگیرد و رتبه هشتم را به‌دست آورد. بزرگ‌ترین منطقه معدنی اندونزی، گراسبرگ نام دارد که در طبق آمار و داده‌های شورای جهانی طلا، در سال ۲۰۲۳ در حدود ۵۶ تن طلا از آن برداشت شده است. 

۹. آفریقای جنوبی

در گذشته هر زمان که از استخراج طلا صحبت می‌شد، نام کشور آفریقای جنوبی به میان می‌آمد. آفریقای جنوبی تا سال‌های زیادی به عنوان بزرگ‌ترین و برترین تولید‌کننده طلا در دنیا شناخته می‌شد. اما با کشف ذخایر طلا در کشورهای دیگر و استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته توسط آن‌ها، درصد تولید طلا در آفریقای جنوبی کاهش یافت.

علاوه بر این، مشکلات سیاسی، اعتراضلات و اعتصابات بسیار طی دو دهه قبل، موجب شده صنعت معدن و به ویژه استخراج طلا در این کشور با مشکلات فراوان و افت محسوسی مواجه شود. امروزه میانگین تولید طلا در آفریقای جنوی طی یک سال در حدود ۱۰۰ تن است. 

۱۰. ازبکستان

کشف طلا در ازبکستان در دهه ۱۹۵۰ رخ داد و از آن زمان تا امروز، استخراج این فلز گرانبها در این کشور ادامه داشته است. در سال ۲۰۱۹ دولت ازبکستان برای افزایش تولید طلا، سیاست‌های جدیدی اتخاذ کرد و سرمایه‌گذاری‌های مجدد و بزرگی انجام داد.

تلاش‌های ازبکستان نتیجه مثبتی به همراه داشت و این کشور در سال‌های اخیر با تولید سالانه ۱۰۰ تن طلا به عنوان دهمین کشور تولید‌کننده طلا در دنیا در لیست شورای جهانی طلا قرار گرفت. یکی از بزرگ‌ترین معادن طلا در ازبکستان و جهان، معدن مورونتاو است. این معدن بیشترین ذخیره طلا در ازبکستان را دارد و درصد بالایی از استخراج این فلز گرانبها در ازبکستان را به خود اختصاص داده است. 

معدن مورونتاو بیش از ۲.۵ میلیون اونس طلا در سال تولید می‌کند و طبق انتظار کارشناسان می‌تواند تا دهه ۲۰۳۰ به فعالیت خود ادامه دهد.


معرفی بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلا در جهان

کشورهای هند، امارات متحده عربی، آمریکا و ایران بزرگ‌ترین مصرف‌کنندگان طلا در دنیا هستند.


معرفی بزرگ‌ترین خریداران طلا در جهان

بزرگ‌ترین خریداران طلا در دنیا کشورهای چین، هند، آمریکا، امارات متحده عربی و ایران هستند. طلا در این کشورها عمدتا با هدف سرمایه‌گذاری و ساخت زیورآلات خریداری می‌شود.


سخن پایانی

به جز قطب جنوب در تمام قاره‌های کره زمین، طلا وجود دارد. کشورهای مختلفی استخراج و تولید طلا را انجام می‌دهند که در میان آن‌ها ۱۰ کشور چین، استرالیا، روسیه، کانادا، امریکا، قزاقستان، مکزیک، اندونزی، آفریقای جنوبی و ازبکستان به عنوان بزرگ‌ترین تولید‌کنندگان طلا در جهان شناخته می‌شوند. در این محتوا از طلاسی بزرگ‌ترین تولیدکنندگان فلز طلا در جهان را معرفی کردیم. خرید و فروش طلا در هر کشوری رابطه مستقیمی با فرهنگ، شرایط اقتصادی و سیاسی آن کشور دارد. با این وجود، طلا از دیرباز به عنوان یک سرمایه امن همواره مورد توجه قرار داشته است.

برای خرید آنلاین طلا بدون اجرت با کمترین میزان کارمزد با طلاسی تماس بگیرید. همکاران و کارشناس ما در اسرع وقت شما را راهنمایی خواهند کرد. علاوه بر این، اپلیکیشن خرید و فروش طلای طلاسی یک بستر امن و راحت برای انجام معاملات آنلاین طلای شما‌ست. همچنین، شما می‌‌توانید با وارد کردن اطلاعات طلای خود، قیمت آنلاین خرید طلا را از طریق اپلیکیشن محاسبه کنید.

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.
مریم رحیمی مقدمتولید محتوا

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.

دیدگاه شما

دیدگاه کاربر نسبت به مقاله

2 دیدگاه

  • دیدگاه محمدحسین نسبت به مقالهمحمدحسین
    تاریخ انتشار مقاله۲۰ تیر ۱۴۰۳

    عالی

  • دیدگاه مریم نسبت به مقالهمریم
    تاریخ انتشار مقاله۲۹ مرداد ۱۴۰۳

    خیلی ممنونم از گردآوری و نشر این اطلاعات ارزشمند.عالی بود.سرافراز و موفق باشید

محبوب ترین ها