کدام بانک ها سکه می‌فروشند؟ راهنمای خرید سکه

کدام بانک ها سکه می‌فروشند؟ راهنمای خرید سکه
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
4.8 - (6 امتیاز)

سکه طلا به عنوان یکی از بهترین و محبوب‌ترین گزینه‌های سرمایه‌گذاری در بازار طلا محسوب می‌شود. شما می‌توانید از طریق بازار آزاد و طلافروشی‌های سطح شهر، صرافی‌ها یا بانک مرکزی سکه طلا بخرید. خرید سکه طلا از بانک مستلزم داشتن شرایط و طی کردن مراحلی است. در این مقاله از طلاسی قصد داریم به بررسی نحوه خرید سکه طلا دولتی از بانک بپردازیم. اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید، تا انتها همراه ما باشید.

خرید سکه دولتی از بانک

طرح خرید سکه از بانک در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ آغاز شد. این طرح به صورت حراج سکه در انواع مختلف ربع، نیم و تمام بهار آزادی اجرا می‌شود. بانک مرکزی ایران به‌منظور کاهش التهابات در بازار و جلوگیری از رشد حباب قیمتی سکه، تصمیم به عرضه انواع سکه گرفت. 

تاریخ عرضه سکه‌های طلا توسط بانک مرکزی مشخص و اطلاع‌رسانی می‌شود. متقاضیان می‌توانند فقط در تاریخ اعلام شده سفارش خود را ثبت کرده و از شعب منتخب سکه‌ها را تحویل بگیرند. 

شرایط خرید سکه طلا از بانک 

شرایط و ضوابطی برای خرید سکه طلا از بانک توسط کمیسیون ارز بانک مرکزی تعیین شده است. این شرایط عبارتند از:

  • ‌حداقل سن خریدار ۱۸ سال تمام است.
  • ‌خریدار باید تابعیت ایرانی و شخصیت حقیقی داشته باشد. 
  • ‌ثبت نام و احراز هویت کامل در سایت market.ice.ir
  • ‌تطابق اطلاعات احراز هویت با اطلاعات ثبت شده در ثبت احوال.
  • ‌‌ضبط ویدیو سلفی احراز هویت با کیفیت بالا، نور مناسب و بدون لرزش دست باشد.
  • هر متقاضی مجاز به خرید پنج قطعه سکه ربع، نیم یا تمام بهار آزادی است. 

مدارک لازم برای خرید سکه طلا از بانک

اگر قصد خرید سکه از بانک را دارید، باید مدارک زیر را ارائه دهید:

  • ‌شناسنامه
  • ‌کارت ملی
  • ‌آدرس و کد پستی
  • ‌شماره تلفن همراه
  • ‌شماره کارت و شماره حساب بانکی معتبر
  • ‌مدرک معتبر مبنی بر تمکن مالی و اثبات توانایی خرید سکه و پرداخت کارمزد نگهداری آن

مراحل ثبت‌نام و ثبت سفارش خرید سکه طلا از بانک

برای ثبت نام در سایت market.ice.ir جهت خرید سکه از بانک مرکزی، باید مراحل زیر را طی کنید:

۱. ورود به سایت و انتخاب گزینه ثبت‌نام

۲. وارد کردن شماره تلفن همراه و کلیک روی گزینه‌های پذیرش شرایط و ضوابط و گزینه دریافت کد

۳. وارد کردن کد تایید ارسال شده به شماره تلفن همراه در قسمت مربوطه و کلیک روی گزینه تایید

۴. انتخاب رمز عبور شامل هشت کاراکتر (حروف بزرگ و کوچک انگلیسی)

۵. ورود به حساب کاربری و انتخاب گزینه احراز هویت

۶. کلیک روی گزینه شروع فرآیند احراز هویت

۷. وارد کردن اطلاعات به‌صورت کامل در بخش‌های مربوطه

۸. انتخاب گزینه سفارشات در قسمت بالا و سمت چپ حساب کاربری

۹. ثبت سفارشات خرید در بازه زمانی حراج سکه

۱۰. دریافت کد رهگیری خرید سکه

این نکته را باید بدانید که پس از پرداخت هزینه و ثبت سفارش خرید سکه از بانک، سفارش یا همان درخواست شما مورد بررسی قرار می‌گیرد. در صورت برخورداری از شرایط و ضوابط گفته شده، خرید شما موفقیت‌آمیز محسوب می‌شود و سکه طلا به شما تعلق می‌گیرد. سپس می‌توانید بعد از ۷ روز کاری به شعب منتخب بانک مرکزی مراجعه کرده و سکه‌های خود را تحویل بگیرید.

قیمت خرید سکه طلا از بانک

قیمت سکه‌های حراج شده توسط بانک مرکزی ثابت و مشخص نیست. عرضه سکه توسط بانک مرکزی به نوعی یک مناقصه محسوب می‌شود. یعنی متقاضیان باید قیمت پیشنهادی خود برای خرید سکه را در سایت ثبت کنند. در صورت برنده شدن و تایید از طرف بانک، قیمت سکه همان مبلغی است که در سایت ثبت شده است. 

باید بدانید که بهترین قیمت در مقایسه با سایر متقاضیان، ملاک برنده شدن در حراج سکه بانک مرکزی است. در صورتی که دو متقاضی قیمت یکسانی را پیشنهاد داده و ثبت کرده باشند، برنده شخصی خواهد بود که سفارش خود را زودتر ثبت کرده است. 

سرمایه‌گذاری در سکه طلا و مزایا و معایب آن

فرقی ندارد که سکه طلا را از بانک مرکزی می‌خرید یا برای تهیه آن به سراغ بازار آزاد می‌روید؛ در هر صورت باید آگاهی کامل از بازار سکه در ایران و مزایا و معایب سرمایه‌گذاری در آن داشته باشید. شناخت هر‌چه بهتر بازار سکه طلا به شما کمک می‌کند سرمایه‌گذاری مناسبی را تجربه کنید.

مزایای سرمایه‌گذاری در سکه طلا

‌کیفیت بالا و تضمین اصالت

از آنجایی که سکه طلا توسط بانک مرکزی ضرب می‌شود، امکان تقلب در آن وجود ندارد. کیفیت و اصالت سکه طلا در مقایسه با سایر انواع طلا بیشتر است. 

‌سوددهی مناسب

قیمت سکه دارای نوسان است و حباب‌های قیمتی به وجود آمده در بازه‌های زمانی مختلفف موجب می‌شوند بتوانید از خرید و فروش سکه سود مناسبی کسب کنید. در صورت شناخت بازار و تحلیل درست آن، می‌توان از کاهش یا افزایش قیمت سکه در جهت رشد سرمایه و سودآوری بهره برد.

نقدشوندگی بالا

از دیگر مزایای خرید سکه طلا از بانک و سرمایه‌گذاری روی آن، می‌توان قابلیت نقد‌شوندگی بالا را نام برد. سکه طلا در زمان فروش محدودیت ندارد و می‌توان در زمان‌هایی که نیاز به نقدینگی دارید، به راحتی آن را در بازار طلا به فروش برسانید. 

معایب سرمایه‌گذاری در سکه طلا

سکه طلا علاوه بر مزایای مختلف، معایبی نیز دارد که باید قبل از خرید به آن‌ها توجه ویژه‌ای شود. موارد زیر مهم‌ترین و اصلی‌ترین معایب خرید سکه محسوب می‌شوند:

‌نیاز به سرمایه زیاد

با توجه به قیمت بالای انواع سکه طلا در ایران، برای خرید سکه نیاز به سرمایه اولیه زیادی است. از این رو افراد با بودجه کم نمی‌توانند به سراغ سرمایه‌‌گذاری در سکه بروند. 

‌نگهداری و محافظت 

خرید سکه طلا همیشه با ریسک سرقت همراه است. فراهم کردن مکان مناسب برای نگهداری و محافظت از سکه‌های طلا، از دردسرها و معایب خرید این نوع طلا به شمار می‌رود. زیرا اگر این مکان شرایط لازم را نداشته باشد، امکان خراب شدن سکه و کاهش ارزش آن یا مورد سرقت قرار گرفتن آن وجود دارد. 

‌محدودیت خرید

خرید سکه طلا از بانک با محدودیت همراه است. هر متقاضی فقط مجاز به خرید ۵ قطعه سکه از میان سکه‌های تمام بهار آزادی، نیم سکه و ربع سکه است. 

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم شرایط و نحوه خرید سکه طلا از بانک را به طور شفاف و کامل بیان کنیم. امیدواریم نکات گفته شده مفید واقع شوند و اگر قصد خرید سکه دولتی از بانک را دارید، مورد استفاده قرار گیرند. 

اگر به جز خرید سکه به دنبال خرید انواع دیگر طلا مانند خرید آنلاین طلای خام بدون اجرت، خرید طلای آب شده و‌... هستید، به طلاسی مراجعه کنید. طلاسی به عنوان بهترین پلتفرم خرید و فروش آنلاین طلا در کشور، بستر مناسبی را جهت سرمایه‌گذاری در بازار طلا برای شما فراهم کرده است. می‌توانید پس از مشاهده قیمت آنلاین طلا با مراجعه به اپلیکیشن خرید طلا، انواع طلا را با توجه به میزان بودجه به‌راحتی خریداری کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان طلاسی تماس بگیرید. 

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.
مریم رحیمی مقدمتولید محتوا

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.

دیدگاه شما

دیدگاه کاربر نسبت به مقاله