روش‌های تشخیص طلا در سنگ و خاک - بررسی کامل خاک طلا

روش‌های تشخیص طلا در سنگ و خاک - بررسی کامل خاک طلا
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
4.19 - (26 امتیاز)

قدر زر زرگر شناسد، قدر گوهر گوهری! اما قدر سنگ‌ها و خاک‌هایی که در وجودشان، ذرات طلا نهفته است را چه کسی می‌داند؟ قطعاً، کسی غیر از یک طلایاب حرفه‌ای نمی‌تواند ارزش آن‌ها را درک کند. طلا، این فلز ارزشمند و گران‌قیمت از خاک و سنگ استخراج می‌شود و کسانی می‌توانند وجود طلا را در سنگ‌ها و خاک تشخیص دهند که در این زمینه دارای اطلاعات تخصصی باشند.

کسانی که در جستجو و اکتشاف طلا هستند از روش‌های متنوع تجربی و علمی تشخیص طلا در سنگ و خاک استفاده می‌کنند تا آنچه را که باید بشناسند و بیابند. روش‌هایی که از قدیم تا به امروز مورداستفاده قرار گرفته‌ و خیلی از افراد را از فرش خاک، به عرش طلا رسانده‌ است. با ما در طلاسی همراه شوید تا تمامی این روش‌ها را مورد بررسی قرار دهیم و بشناسیم.

چگونه بفهمیم خاک طلا دارد؟

نه‌فقط امروزه؛ بلکه از خیلی سال پیش، زمانی که مصری‌ها در 5000 سال قبل از میلاد طلا استخراج کردند، کشف و استخراج طلا برای مردم جذاب و جالب بود. خیلی از افراد فقط به شنیدن ماجراهای کشف طلا گوش فرا می‌دادند و برخی نیز وارد عمل می‌شدند تا ماجرا رقم بزنند. در طول تاریخ، انسان‌ها از نشانه‌ها و علائم مختلفی برای پیدا کردن طلا در خاک مناطق گوناگون استفاده‌ کرده‌اند. از بررسی ویژگی‌های زمین‌شناسی و نوع خاک گرفته تا بررسی پوشش گیاهی منطقه.

با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های تشخیص طلا در زمین هم پیشرفت کرد و ابزارها و تکنیک‌های خاص به کمک مکتشفان طلا آمد. دستگاه‌هایی مثل فلزیاب، سیستم‌های جی‌پی‌اس و نرم‌افزارهای تحلیل که دقت و کارایی‌شان بسیار بالاست. بااین‌همه روش‌های سنتی کارایی خود را از دست نداده‌اند و همچنان می‌توانند در این زمینه کاربردی و مؤثر باشند. روش‌های تجربی و قدیمی که با توجه به شناخت از محیط شکل گرفته‌اند، می‌توانند به‌عنوان نشانه عمل کنند.

در جواب اینکه چگونه بفهمیم خاک طلا دارد باید گفت: با استفاده از روش‌های تجربی به دنبال نشانه‌ها باشید. سپس، از دانش مدرن استفاده کنید و با دقت کافی شانس موفقیت خود را بالا ببرید.

ترکیب تجربیات سنتی و دانش مدرن یک ترکیب طلایی است که نتیجه خواهد داد.

نشانه‌های وجود طلا در خاک و سنگ

از مهم‌ترین علائمی که نشان‌دهنده وجود فلز گران‌بهای طلا در خاک است، موارد زیر را می‌توان نام برد:

وجود کانی‌های خاص هم‌جوار با طلا

در خاک‌هایی که کوارتز و آهن وجود دارد، احتمال وجود طلا نیز بالاست. طلا معمولاً در سنگ‌های میزبان یا سنگ‌های معدنی پیدا می‌شود که این سنگ شامل یک سری کانی‌های دیگر هم هستند؛ بنابراین اگر در منطقه‌ای آهن و کوارتز پیدا شود؛ شاید طلا هم بیابید.

تنوع بالای سنگ‌ها و خاک‌‌ها

تنوع بالای خاک‌ها و سنگ‌ها مخصوصاً اگر در نزدیکی رودخانه‌ها و دره‌ها باشند، می‌تواند از وجود طلا خبر دهد. دلایل مختلفی هم پشت این ماجراست. یک دلیل اینکه فعالیت‌های زمین‌شناسی مثل آتش‌فشان‌ها، دگرگونی و فرسایش در مناطقی که تنوع خاک و سنگ در آن‌ها بالاست، بیشتر است. همین فعالیت‌ها یکی از عوامل تشکیل و تجمع طلا در یک منطقه هستند. دومین دلیل این است که تنوع سنگ‌ها ممکن است به خاطر حرکت مواد معدنی اتفاق افتاده باشد. این مواد معدنی در طول زمان به سطح زمین آمده‌اند. همین حرکت‌ها امکان جداسازی طلا را از سنگ‌های مادر به مکان‌های جدید افزایش می‌دهد.

وزن خاک

برای تشخیص طلا در خاک می‌توان وزن خاک را بررسی کرد. خاکی که دارای طلا باشد وزن سنگین‌تری دارد؛ زیرا طلا و دیگر عناصر و کانی‌های فلزی هم‌جوار با طلا دارای ذرات سنگین، با چگالی بالا هستند.

پوشش گیاهی خاص

وجود برخی گیاهان خاص نشان‌دهنده وجود طلا در خاک است. اگر در منطقه‌ای، گیاهانی همچون سرخس، زنبق وحشی، شقایق وحشی و‌... به‌صورت طبیعی و در اندازه و مقدار قابل‌توجه رشد کرده باشند، باید به دنبال طلا در آن خاک بود. این گیاهان در بستر زمین‌هایی که دارای طلا و دیگر فلزات و عناصر معدنی خاص هستند، رشد بهتری دارند.

آب آلوده و سنگین

طلا و بقیه‌ فلزات سنگین معمولا به‌صورت ذرات ریز یا یون‌ها در آب‌های زیرزمینی یا آب‌های سطحی وجود دارند. وقتی‌که در یک منطقه آب‌های آلوده یا سنگین وجود دارد، می‌تواند خبر از این داشته باشد که فعالیت‌های معدنی در این منطقه بالاست و بخاطر این فعالیت‌ها یا فرسایش سنگ‌های حاوی طلاست که آب سنگین شده است.

سنگ‌های در حال فرسایش

وجود سنگ‌های در حال فرسایش در یک منطقه می‌تواند نشانه‌ای باشد که یک مکتشف از آن برای پیدا کردن طلا استفاده کند. آز آنجایی که فرسایش باعث پراکندگی مواد معدنی و غنی‌سازی خاک در مناطق خاص منجر می‌شود، می‌تواند باعث آزادسازی و تجمع طلا شود و احتمال یافتن طلا را در منطقه افزایش دهد.

علاوه بر این، فرسایش می‌تواند به دنبال طوفان‌ها و باران‌های شدید و سیلاب‌ها اتفاق بیفتد که موجب جابه‌جا کردن ذرات طلا از مناطق بالاتر (مناطق صخره‌ای و کوهستانی؛ جایی که سنگ‌های میزبان معمولا در آنجا قرار دارند.) به پایین‌تر شود. در چنین موقعیتی نواحی پایین‌تر مستعد حضور طلا خواهند بود. چرا؟ چون طلا به خاطر چگالی بالا، تمایل دارد در نقاط کم‌عمق یا در محل‌های با جریان آب کم مثل رودخانه‌ها و دریاچه‌ها تجمع کند. سنگ‌های فرسایشی (مخصوصا در جوار رودخانه‌ها و دره‌ها) ممکن است بخاطر فعالیت‌های طبیعی از صخره‌ها و مناطق کوهستانی جدا شده و به سمت مناطق کم‌عمق آمده باشند.

رنگ خاک

در خاک‌هایی که دارای رنگ‌های مختلف (مخصوصاً غیرعادی) هستند امکان وجود طلا بیشتر است. تغییر رنگِ خاکِ حاوی طلا، به خاطر عوامل مختلفی اتفاق می‌افتد که در ادامه توضیح خواهیم داد.

خاک طلا چه رنگی و چگونه است؟

معمولا رنگ خاکی که حاوی طلا باشد متفاوت است. همان‌طور که در قسمت قبل گفتیم، رنگ خاک یکی از نشانه‌های تشخیص طلا در خاک به‌حساب می‌آید.

چند دلیل پشت این ماجرا است. اولین دلیل، وجود کانی‌هاست که در سنگ‌های میزبان و هم‌جوار با طلا یافت می‌شوند. هرکدام از این کانی‌ها می‌تواند روی رنگ خاک مؤثر باشد؛ مثلا آهن می‌تواند خاک را قرمز، زرد یا قهوه‌ای کرده و کوارتز خاک را روشن کند. کانی‌های دیگری مانند پیریت، مس و... هم هستند که با طلا مرتبط‌ هستند و روی رنگ خاک اثر می‌گذارند. وقتی خاک رنگ‌های غیرمعمولی مثل سبز تیره یا نارنجی و... به خود گرفته است، سراغ آنالیز نمونه خاک بروید. احتمال اینکه در بررسی‌های بیشتر از حضور طلا مطمئن شوید، بسیار بالاست.

از طرف دیگر، فقط کانی‌ها نیستند که رنگ خاک را تحت تأثیر قرار می‌دهند. تأثیرات زیست‌محیطی مثل وجود اسیدهای طبیعی که از رسوبات زیرزمینی ناشی می‌شوند هم رنگ خاک را روشن می‌کنند. خاک‌هایی که بخاطر این مسئله رنگ‌ خاص به خود گرفته‌اند احتمالا طلا با خود حمل می‌کنند. چرا؟ چون طلا در ‌چنین محیط‌هایی حل می‌شود و در شکاف‌های زمین رسوب می‌کند.

فرایندهای طبیعی هم باعث ایجاد تغییر رنگ در خاک می‌شوند. خاکی که در معرض فرسایش ناشی از فرایندهای طبیعی قرار گرفته، ممکن است به خاطر آزاد شدن ذرات طلا از سنگ‌های مادر دچار تغییر رنگ شود.

از هر نظر که نگاه کنید، خاک‌های با رنگ خاص یکی از متهمان درجه‌یک ماجرا هستند. بهتر است برای یک تفتیش حسابی به‌منظور تشخیص طلا در خاک به سراغشان بروید.

خاک طلا در کجا یافت می‌شود؟

به خاکی که حاوی ذرات طلا باشد، خاک طلا می‌گویند. بسیاری از افراد به دنبال این هستند که بدانند خاک طلا در کجا یافت می‌شود؟ در جواب باید گفت که خاک طلا معمولا جایی پیدا می‌شود که فرآیندهای زمین‌شناسی و شیمیایی رخ داده است.

در موقعیت‌های زیر، احتمال پیدا کردن خاک یا سنگ طلا بیشتر است:

  • در رسوبات آبرفتی رودخانه‌ها، نهرها یا دریاها
  • در سنگ‌های معدنی و مناطق کوهستانی
  • در خاک‌های غنی از مواد معدنی (روش‌های تشخیص آن‌ها قبل از این گفته شد.)
  • اطراف معادن طلای تجاری؛ بخاطر پودر شدن طلا هنگام استخراج و مخلوط شدن آن به خاک منطقه
  • مناطقی که فعالیت‌های آتش‌نشان در آن‌ها وجود دارد.

قیمت خاک طلا

قیمت خاک طلا، تحت تأثیر عوامل مختلفی است. از غلظت طلا در خاک گرفته تا قیمت خاک طلا در بازار جهانی. همچنین کیفیت خاک و هزینه‌های مربوط به استخراج هم روی قیمت خاک طلا مؤثر هستند. در برخی از قسمت‌ها ممکن است هزینه استخراج و حمل‌ونقل بیشتر باشد و ازاین‌رو موقعیت جغرافیایی را هم می‌توانیم روی قیمت خاک طلا موثر بدانیم.

روش‌های آنالیز و تشخیص طلا در سنگ و خاک

اگر به سنگ یا خاک منطقه‌ای بخاطر وجود طلا در آن شک کردیم، باید آن را مورد آنالیز قرار دهیم. بعد از آنالیز کردن است که می‌توان با اطمینان در رابطه با وجود یا عدم وجود طلا در منطقه نظر داد. آنالیز طلا به فرایند تعیین مقدار و کیفیت طلا در یک نمونه اشاره دارد. این نمونه ممکن است سنگ باشد یا خاک یا سایر موادی که به وجود طلا در آن‌ها شک داریم. هدف از آنالیز شناسایی وجود طلا و تعیین عیار (مقدار) آن در نمونه است. این اطلاعات کمک می‌کند که در مورد وجود، استخراج و فراوری طلا بهتر تصمیم بگیریم.

برای آنالیز کردن باید ابتدا نمونه را آماده کنیم. نمونه باید به‌صورت کامل خرد شود و به شکل پودر دربیاید. سپس روش‌های آنالیز کردن روی آن پیاده شود. برای آنالیز کردن به‌صورت دقیق، نیاز به تجهیزات آزمایشگاهی و دستگاه‌های خاص داریم. کوره‌های آزمون آتش، دستگاه‌های XRF و ICP ازجمله این تجهیزات هستند.

روش‌های آنالیز

ازجمله روش‌هایی که برای آنالیز کردن استفاده می‌شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. آزمون آتش

در این روش نمونه‌ای که حاوی طلاست، باید به شکل پودر نرم دربیاید. سپس این پودر با مواد شیمیایی خاصی مثل بوراکس و فلوئور مخلوط شده و در کوره با دمای بالا ذوب می‌شود. اگر خاک دارای طلا باشد، طلا به‌صورت فلز خالص درمی‌آید.

۲. پلاسما جفت شده القایی (ICP)

یکی دیگر از روش‌هایی که برای آنالیز طلا از آن استفاده می‌کنند، پلاسمای جفت شده القایی است. یک تکنیک پیشرفته که نه‌تنها برای آنالیز طلا، بلکه برای آنالیز عناصر مختلف از آن استفاده می‌شود. فرقی نمی‌کند که نمونه ما جامد باشد یا مایع، این روش می‌تواند هر دو گزینه را آنالیز کند. درنتیجه وقتی‌ نمونه ما آب است هم می‌توان از این روش برای آنالیز استفاده کرد. (همان‌طور که گفتیم، گاهی آب حاوی ذرات طلاست و می‌توان از روی آلوده بودن آب به فلزات، وجود طلا را در منطقه تشخیص داد.)

در این روش نمونه به‌صورت محلول درمی‌آید و سپس به داخل یک جت پلاسما که توسط یک کویل القایی تولید می‌شود، وارد خواهد شد. انرژی حرارتی موجود در پلاسما باعث خواهد شد که عنصرهای موجود در نمونه به یون تبدیل شوند و تجزیه‌وتحلیل عناصر اتفاق بیافتد. یون‌های تولیدشده در پلاسما به یک طیف‌سنج منتقل می‌‎شوند. این طیف‌سنج بر اساس نور ساطع‌شده از یون‌ها عناصر را شناسایی می‌کند و مقدارشان را تعیین خواهد کرد.

این‌که چطور نمونه‌های جامد به محلول تبدیل می‌شوند با استفاده از روش‌های مختلفی اتفاق می‌افتد. معمولا از اسیدها و حلال‌های خاص برای محلول کردن نمونه‌های جامد استفاده می‌شود.

۳. فلورسانس اشعه ایکس (XRF)

در این روش، نمونه نیاز به آماده‌سازی خاصی نداشته و فرقی ندارد که به چه صورتی مورد آنالیز قرار بگیرد. می‌تواند جامد، پودر یا مایع باشد. نمونه در معرض اشعه ایکس قرار می‌گیرد و اشعه فلورسانسی که از نمونه ساطع می‌شود ثبت خواهد شد. اشعه ساطع‌شده یک الگو دارد که این الگو توسط یک سری نرم‌افزارهای خاص موردبررسی قرار می‌گیرد و تحلیل می‌شود. مقدار طلا و بقیه‌ عناصری که در نمونه وجود دارند طی این تحلیل تعیین می‌شوند.

۴. تست گرانش

نمونه‌ای که حاوی طلاست، به شکل پودر درمی‌آید و با استفاده از حلال‌های مناسب حل می‌شود تا طلا و بقیه‌ عناصر، در محلول قرار بگیرند. سپس با استفاده از روش‌های شیمایی طلا جداسازی می‌شود و به شکل رسوب درمی‌‎آید. یکی از روش‌های شیمیایی مورد استفاده در این آنالیز، استفاده از اسید کلریدریک و کلر است که طلا را به‌صورت کلرید طلا درمی‌آورد و آن را رسوب می‌دهد.

بعدازاینکه طلا به‌صورت رسوب درآمد، رسوب طلا خشک شده و وزن آن مورد اندازه‌گیری قرار می‌گیرد. با استفاده از وزن طلا و فرمول‌های شیمایی مقدار طلا در نمونه اولیه محاسبه خواهد شد. تست گرانش گرچه می‌تواند یک روش آنالیزی مجزا باشد؛ اما یک روش تاییدی است که سایر روش‌های آنالیز مثل XRF و ICP را مورد تأیید قرار می‌دهد.

۵. روش‌های الکتروشیمیایی

در روش الکتروشیمیایی، نمونه به صورت محلول در آمده و داخل ظرف مخصوصی قرار می‌گیرد. دو نوع الکترود که به دستگاه الکتروشیمیایی متصلند، داخل نمونه گذاشته می‌شوند تا طی یک سری فعالیت‌های الکتروشیمیایی طلا را جداسازی کنند. در صورتی که طلا در نمونه وجود داشته باشد، به یکی از الکترودها که به همین منظور طراحی شده، جذب می‌شود.

کدام روش برای آنالیز طلای خاک و سنگ بهتر است؟

اینکه کدام روش آنالیز طلای خاک و سنگ بهتر است، به این بستگی دارد که نمونه چیست، دقت موردنیاز چقدر است و چه امکاناتی در دست داریم. در جدول زیر، به مقایسه‌ مزایا و معایب انواع روش‌های آنالیز طلا در خاک و سنگ پرداخته‌ایم.

نام روش آنالیز

مزایا

معایب

آزمون آتش

-        اندازه‌گیری مقدار طلا با دقت بالا انجام می‌شود.

-        نتایج به‌دست‌آمده قابل‌اعتماد هستند.

-        نیاز داشتن تجهیزات خاص

-        زمان‌بر بودن فرآیند

XRF

-        غیر مخرب است.

-        دارای قابلیت آنالیز چند عنصری است.

-        ممکن است برای نمونه‌های با عیار پایین چندان دقیق نباشد.

ICP

-        دقت بسیار بالایی دارد.

-        حتی مقادیر بسیار کم طلا هم با این روش قابل‌شناسایی‌اند.

-         تجهیزات پیشرفته نیاز دارد.

-        هزینه‌های عملیاتی بالا است.

روش‌های الکتروشیمیایی

-        دقت بسیار بالایی در شرایط مختلف دارد.

-        نیازمند تجهیزات خاص و دانش فنی است.

تست گرانش

-        دقت بسیار بالا است؛ حتی برای عیارهای پایین طلا

-        زمان‌بر است. نیاز به زمان اضافه برای جداسازی طلا دارد.

 

استخراج طلا از خاک

وقتی‌ آنالیز تمام و مشخص شد که در نمونه‌ای که به آن مشکوک بودیم طلا یافت شده است، نوبت به استخراج می‌رسد. استخراج طلا به فرایندی می‌گویند که طی آن طلا از مواد معدنی‌ای که حاوی طلا هستند جداسازی می‌شود. هدف این است که طلا به‌عنوان یک محصول نهایی استخراج شود؛ به‌طوری‌که قابل‌فروش باشد. استخراج شامل چند مرحله است، به‌واسطه روش‌های مختلفی انجام می‎شود و نیاز به ابزار و تجهیزات صنعتی و معدنی مثل دستگاه‌های شستشو، کوره‌های ذوب و تجهیزات فرآوری دارد.

ازجمله روش‌های استخراج طلا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. استخراج با روش سیانیداسیون: خاک یا سنگ آسیاب شده با محلول سیانید مخلوط می‌شود. سپس طلا در محلول حل شده و از طریق فرایندهای شیمیایی دیگر استخراج می‌شود.

۲. استخراج با روش گرانش: این روش بر پایه‌ تفاوت چگالی طلا با بقیه‌ مواد معدنی کار می‎کند و معمولا برای استخراج طلا از رسوبات آبرفتی و سنگ‌های با غلظت بالا استفاده می‌‌شود. در این روش خاک یا مواد معدنی خرد شده در دستگاه‌های مخصوص قرار می‌گیرند و بدون نیاز به مواد شیمیایی خطرناک از بقیه مواد جدا خواهند شد. این روش مخصوصا برای خاک‌هایی که دارای طلای آزاد هستند مناسب است.

۳. استخراج با روش ذوب: سنگ معدن در دمای بالا ذوب می‌شود. بعد از ذوب، طلا به‌صورت آلیاژ ته کوره جمع خواهد شد. این روش معمولا برای استخراج طلا از سنگ‌های معدنی استفاده می‌شود؛ ولی برای خاک‌های طلا هم در صورت کنسانتره شدن، می‌تواند مورداستفاده قرار بگیرد. کنسانتره کردن خاک، توسط سایر روش‌های استخراج مثل روش گرانش یا سیانداسیون اتفاق می‌افتد و در این میان، روش ذوب برای حذف بیشتر ناخالصی‌های باقیمانده از روش‌های قبلی استفاده می‌شود.

۴. استخراج با روش فلوتاسیون: سنگ معدن خرد شده و با مواد شیمایی خاص ترکیب می‌شود. حباب‌های هوا به این مخلوط اضافه می‌شوند و طی این مرحله، طلا به سطح مخلوط می‌آید. این روش بیشتر برای استخراج طلا از سنگ‌های معدنی چند فلزی استفاده می‌شود؛ اما بعضی وقت‌ها وقتی‌که خاک سرشار از مواد معدنی مختلف باشد هم می‌توان از آن استفاده کرد.

۵. استخراج با روش بیولیچینگ: سنگ معدن به میکروارگانیسم‌ها اضافه می‌شود. میکرواورگانیسم‌ها موادی هستند که می‌توانند مواد معدنی را تجزیه کرده و طلا را آزادسازی کنند.

۶. استخراج با روش هیدرولیک: طی این روش آب با فشار بالا روی خاک و سنگ می‌پاشد و طلا و مواد معدنی دیگر با آب شسته می‌شوند. سپس به سمت یک مخزن هدایت خواهند شد. این مخزن معمولا طوری طراحی می‌شود که ذرات طلا و سایر مواد معدنی را جدا می‌کند. بعد از جمع‌آوری، می‌توان طلا را به‌واسطه سایر روش‌ها (مثل گرانش یا سیانیداسیون) جداسازی کرد.

کدام روش برای استخراج طلا از خاک و سنگ مناسب‌تر است؟

انتخاب روش استخراج از سنگ و خاک به عوامل مختلفی بستگی دارد. شرایط معدن باید بررسی شود و هزینه‌ها مدنظر قرار بگیرد. همچنین غلظت طلا در نمونه‌‌های آنالیز شده نیز روی انتخاب روش استخراج طلا مؤثر هستند. چراکه برخی از روش‌ها فقط برای غلظت‌های بالا جواب می‌دهند.

از طرفی، نیازهای زیست‌محیطی و شرایط اقتصادی هم نباید نادیده گرفته شود؛ مثلاً روش هیدرولیک گرچه می‌تواند به‌یک‌باره حجم زیادی از خاک را مورد پردازش قرار بدهد؛ اما موجب فرسایش زمین خواهد شد و به اکوسیستم‌های محلی آسیب می‌رساند. همچنین این روش نیاز به منابع آب قابل‌دسترس دارد که مسلما در خیلی از مناطق جغرافیایی این امکان وجود ندارد.

به‌طور کل، قبل از انتخاب روش برای استخراج باید به‌صورت کاملاً تخصصی موضوع را موردبررسی قرار داد  و مسئله را همه جانبه در نظر گرفت.

خرید آنلاین طلا با طلاسی

خبر خوب اینکه پیدا کردن طلا، آرزویی دست‌یافتنی است. با کسب تجربه، افزایش تخصص، یادگیری و استمرار در جستجو حتماً به نتیجه خواهید رسید. بااین‌حال، از سرمایه‌گذاری در بازار طلا غافل نشوید. اگر هدف شما رسیدن به اهداف مالی است، سرمایه‌گذاری در بازار طلا هم می‌تواند این هدف را برایتان محقق کند. به این منظور می‌توانید از طریق وب‌سایت معتبر طلاسی اقدام به خرید طلا کنید.طلاسی یک پلتفرم امن و قابل‌اعتماد برای خرید طلای بدون اجرت و کم اجرت است. در طلاسی با هر بودجه‌ای می‌توانید دارایی خود را حفظ کنید و در طولانی‌مدت به سودآوری برسید. همچنین وجود اپلیکیشن خرید طلا که توسط طلاسی در راستای مشتری مداری و انجام ساده‌تر معاملات طراحی شده، امکان اطلاع لحظه‎ای از قیمت خرید طلا را فراهم کرده است.

سخن پایانی

اکتشاف و استخراج طلا، فرایندی پیچیده است. از مرحله جستجو گرفته تا زمانی که طلای خالص استخراج می‌شود، انرژی و زمان بسیار زیادی صرف خواهد شد. باید روش‌های تجربی تشخیص طلا در سنگ و خاک را یاد بگیرید و در کنار روش‌های مدرن آنالیز و استخراج به کار ببرید تا به موفقیت برسید.

در این مقاله تلاش کردیم، روش‌های تشخیص طلا در سنگ و خاک را بررسی کنیم و از نشانه‌هایی گفتیم که وجود آن‌ها در یک منطقه خبر از حضور طلا دارد. بعدازآن روش‌‎های آنالیز را موردبررسی قرار دادیم و مزایا و معایب هرکدام را با هم مقایسه کردیم. سری هم به روش‌های مختلف استخراج طلا از خاک و سنگ زدیم. در انتها، فرصتی برای سرمایه‌گذاری به شما پیشنهاد دادیم تا همگام با جستجوی طلا و اکتشاف این فلز گران‌بها، سرمایه‌گذاری کنید و از غافله‌ سرمایه‌گذارهای طلا عقب نمانید. امیدواریم که تمامی این مطالب شما را در رسیدن به اهدافتان کمک کرده باشد.

سوالات متداول

  • نشانه‌های وجود طلا در خاک کدامند؟

از مهم‌ترین علائم نشان‌دهنده وجود طلا در خاکِ یک منطقه می‌توان به وجود مواد معدنی، وجود گیاهان خاص، تنوع سنگ‌ها، آب آلوده و سنگین، سنگ‌های در حال فرسایش، رنگ غیر‌‌عادی خاک، وزن بالای خاک و‌... اشاره کرد.

  • بهترین روش‌های آنالیز و تشخیص طلا در سنگ و خاک کدامند؟

ازجمله روش‌های معتبر و معمول که در کنار روش‌های تجربی مورد استفاده قرار می‌گیرند می‎توان به آزمون آتش، XRF ،ICP، تست گرانش و روش‌های الکتروشیمیایی اشاره کرد.

  • طلا به چه رنگ‌هایی یافت می‌شود؟

طلا معمولا به رنگ زرد و در مناطقی به خاطر وجود برخی مواد معدنی خاص و نحوه تشکیل طلا به رنگ سفید یا صورتی است.

  • آیا اکتشاف طلا تنها راه به درآمد رسیدن از طریق طلاست؟

خیر، خرید و فروش طلا هم می‌تواند اهداف مالی شما را محقق کند. برای خرید و فروش آنلاین طلا با هر میزان مبلغ و حفظ ارزش دارایی‌هایتان می‌توانید از طریق وب‌سایت طلاسی اقدام کنید. دارایی‌های شما به‌صورت کاملا امن و بیمه شده در خزانه طلاسی نگهداری می‌شود. هر زمان که تمایل داشتید می‌توانید دارایی‌هایتان را به‌صورت طلای فیزیکی تحویل بگیرید.

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.
مریم رحیمی مقدمتولید محتوا

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.

دیدگاه شما

دیدگاه کاربر نسبت به مقاله

12 دیدگاه

  • دیدگاه محمد نسبت به مقالهمحمد
    تاریخ انتشار مقاله۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

    ممنونم از مطالب مفید و زحمات شما جهت اگاهی بخشی.لذا بنده به جایی بر خورد کردم که تمام مشخصاتی که شما فرمودید دارا می باشد.از قبیل تنوع سنگ و خاک. ووجود فراوان اکاد واوپال وجاسپروو.وبقیه ای مشخصات.حالا میشه راهنمایی بفر مایید.جهت اطمینان بیشتر .چه کنم.از تمام سنگها عکس گرفتم.چنانچه لازم است جهت راهنمایی ارسال کنم.و همان کوه قسمتهای خاکی پوشیده از شفایق است.ممنونم مجمد

  • دیدگاه حسین نسبت به مقالهحسین
    تاریخ انتشار مقاله۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

    باسلام وسواس نمونه ای داریم ذرات طلا میکروسکوپی وداخل کوارتز کاور شده هرگاه بیشتر از یک کیلو ذوب میکنیم هیچ طلایی نمی‌دهد در آزمایشگاه هم جواب نمونه فاقد طلا است ولی باذوب یک کیلو حدود یک گرم طلا میدهد وقتی بیشتر از یک کیلو ذوب میکنیم اصلا بار نمی‌دهد آیا میتوانید راهنمایی کنید افراد با تجربه زیادی موفق به حل معما نشده اند

  • دیدگاه بهمن نسبت به مقالهبهمن
    تاریخ انتشار مقاله۱۰ مرداد ۱۴۰۳

    سلام من به یک خاک شبیحه آسفالت برخوردم وزن بسیار سنگینی دارد لطفاً راهنمایی کنید

  • دیدگاه پژمان نسبت به مقالهپژمان
    تاریخ انتشار مقاله۰۳ شهریور ۱۴۰۳

    این مقاله برای همه اونایی که تو ذهنشون یه علامت سوال هست به نام چگونه بفهمیم خاک طلا دارد واقعا مناسب هست

  • دیدگاه محمد رضا نسبت به مقالهمحمد رضا
    تاریخ انتشار مقاله۰۳ شهریور ۱۴۰۳

    برای تشخیص سنگ طلا در کوه واقعا باید مراحل زیاد و سختی رو پشت سر بزارید تا چند سوت طلا گیرتون بیاد خیلی مراحل سختی داره شاید دفعات اول کلا بیخیال بشید اصلا ولی ادامه بدید میتونید

  • دیدگاه پریناز نسبت به مقالهپریناز
    تاریخ انتشار مقاله۰۳ شهریور ۱۴۰۳

    من رگه طلا در سنگ رو دارم میبینم اما خوب چطوری میتونم از سنگ خارجش کنم؟

  • دیدگاه پژمان نسبت به مقالهپژمان
    تاریخ انتشار مقاله۱۳ شهریور ۱۴۰۳

    سلام ،ممنون از اطلاعاتتون که در احتیار ما گذاشتین ،سوالم این هست که با آزمایش خاکی که احتمال دفینه طلا داره و آثار دودهای سیاه بر روی خاک به جا مانده میشه فهمید درصی طلا در اون خاک هست و آیا اون دفینه اونجا هست ،با تشکر

  • دیدگاه حسین نسبت به مقالهحسین
    تاریخ انتشار مقاله۲۱ شهریور ۱۴۰۳

    اصطل از عکس خاک طلا زیاد بزارید داخل صفحه خیلی کمه یا اصلا هیچی نیست

  • دیدگاه بنیامین نسبت به مقالهبنیامین
    تاریخ انتشار مقاله۲۱ شهریور ۱۴۰۳

    رگه طلا و تشخیص سنگ طلا در کوه یکی از سخت ترین کارهاست همش هم دچار توهم میشی خودش پروسه چیدا کردن سنگ طلا در کوه یکی از سخت ترین کارهاس اینقدر این کارو ساده نگیرید

  • دیدگاه Omidsahami نسبت به مقالهOmidsahami
    تاریخ انتشار مقاله۲۱ مهر ۱۴۰۳

    باسلام . در مورد سوال اقای حسین که گفتند بیشتر از یک کیلو سنگ را نمیتوانیم طلا از ان استخراج کنیم بگم که باید دمای کوره ی خود را بالاتر ببرید زیرا طلا بقول خودتان کاور شده و با مقدار فرضا یک کیلو ، دمای کوره به تمام خاک سنگ طلا یکسان میرسد و موجب شکستنه کاور ان میشود ولی در وزن بالا این حالت بوحود نماید . در مورد تشخیص ندادن ازمایشگاه هم بگم که بعلت مقدار پایین طلا در یک تن خاک ، عملا در نمونه در ازمایشگاه چیزی مشخص نمیشود که اقتصادی باشد . در مورد سوال اقای بهمن فکر میکنم خاکی که نام برده اند قیر طبیعی باشد . با گرم کردن نمونه مشخص میشود و در کل باید برای اصمینان نمونه به ازمایشگاه فرستاده شود . در مورد خانم پریناز بگم که در ایران طلا بصورت رگه ای نداریم و عموما بصورت پاراژنز با کانی های دیگر است . احتمالا چیزی که مشاهده میفرمایید ، پیریت میباشد که با حرارت دادن سیاه و بوی گوگرد میدهد . اما سوال اقا پژمان بگم که اگر در حفاری به نقطه ای رسیده اید که رنگ خاک سیاه است ، این سیاهی ناشی از روشن کردن اتش در ان مکانها بوده و معمولا اثار اینگونه خاکها به پیش از تاریخ برمیگردد و طلایی در انجا نیست . البته به شرایط محیط اطراف و وجود نشانه ها هم باید دقت کرد و سپس نظر داد . گنج زندگی اهسته رفتن و پیوسته رفتن است .

  • دیدگاه خلیل یوسف زاده نسبت به مقالهخلیل یوسف زاده
    تاریخ انتشار مقاله۲۵ مهر ۱۴۰۳

    اطلا علت نسبت خوبی بود اما یکی دیگر از منابع وجود فلز طلا فلزات رنگی هم رنگ و هم دمای ذوب طلا ست یکی از این فلزات فلز مس است چینیها در این زمینه پیش تا زند و درصد زیادی از فلز مس را می‌توانند با روش مخصوص صی به فلز طلا تبدیل کنند یکی از مذ یاها ی این روش سرو کار نداشتن با مواد مزاحم و عنا صر دست و پا گیر است که سرعت کار را بهبود می بخشد نثبت وجود طلا در فلز نصبت به خا ک معدن نی قابل مقا یسه نیست خاک و سنگ معدنی درصد بسیار ناچیزی طلا دارد بر عکس فلز در این روش و اصطحسال طلا از فلز تنها کار ی که باید انجام داده بشه فیلتر کردن فلز به روش مخصوصیه که باید بلد باشی با تشکر

  • دیدگاه اقاجانی نسبت به مقالهاقاجانی
    تاریخ انتشار مقاله۲۹ مهر ۱۴۰۳

    من یه تیک سفال تو کوه پیدا کردم که ذرات فلزی طلایی داره کسی می‌دونه چیه