طلاسازی چه شغلی است؟ هر آنچه که باید بدانید + مزایا و معایب
فهرست مطالب
شغل طلاسازی چیست؟ ۷ مهارت ضروری برای تبدیل شدن به یک طلاساز حرفهای! مهمترین مراحل و فرآیند طلاسازی مزایا و معایب شغل طلاسازی چگونه طلاساز شویم؟ هزینه مورد نیاز برای یادگیری شغل طلاسازی درآمد شغل طلاسازی سخن پایانیهمانطور که میدانید طلا از دیرباز تاکنون از ارزشمندترین و زیباترین فلزات در دنیا بوده، که همه ما برای یک بار هم که شده از آن استفاده کردهایم. مثلا همان حلقه طلای دوران نامزدیمان! حال این جواهرات زیبا و جذاب که در بازار میبینید، توسط هنرمندانی خلاق ساخته شدهاند.
درست است! از طلاسازان صحبت میکنیم. طلاسازی این روزها دیگر تنها یک شغل نیست، بلکه به یک بیزینس محبوب و پولساز تبدیل گردیده و بازار کار بینظیری نیز دارد.
طلاسی تصمیم دارد در ادامه شما را با مزایا، معایب، میزان درآمد و مهارتهای مورد نیاز شغل طلاسازی آشنا کند. پس با طلاسی همراه باشید.
شغل طلاسازی چیست؟
طلاسازی یکی از پول سازترین و آیندهدارترین مشاغلی است، که جز انتخابهای اول بسیاری از افراد هنرمند و خلاق است. در این شغل افراد به طراحی، ساخت و تعمیر طلا و جواهرات میپردازند. شاید در ابتدا تصور کنید که طلاسازان فقط و فقط با طلا سر و کار دارند.
اما اینطور نیست و با فلزات دیگری نیز کار خواهند کرد. برای مثال مس را به طلا اضافه میکنند تا استحکام آن را بالا ببرند. یا با استفاده از نگین و سنگهای قیمتی، طلای ساخته شده را تزئین میکنند. حال شغل طلاسازی مناسب چه افرادی است؟ مناسب افراد خلاق!
در واقع خلاقیت حرف اول را در این رشته میزند و افرادی که از این ویژگی برخوردار هستند، قطعا در بازار طلا و جواهر حرف زیادی برای گفتن خواهند داشت.
البته کسب درآمد از طلا تنها مختص حوزه ساخت و تولید نیست، و شما میتوانید از معاملهگری و آربیتاژ طلا نیز درآمدهای کلانی کسب نمایید.
۷ مهارت ضروری برای تبدیل شدن به یک طلاساز حرفهای!
برای فعالیت در شغل طلاسازی و حرفهای شدن در آن، میبایست برخی مهارتها را کسب کرده و آنها را در خود پرورش دهید. این مهارتها به شما کمک میکنند در حوزه ساخت طلا و جواهرات پیشرفتهای چشمگیری داشته باشید. حال در زیر به بررسی مهمترین آنها پرداختهایم:
- تیزبینی و جزئینگر بودن: یک طلاساز ماهر باید تیزبین باشد و به جزئیات به خوبی دقت کند. چون تنها به همین طریق است که میتواند ریزترین و پیچیدهترین طرحها را بر روی طلا پیادهسازی کند.
- تجربه بالا: در شغل طلاسازی نیاز است که ظریفترین طرحها را اجرا کنید و مرتبا با فلز آسیبپذیر و حساسی مثل طلا سر و کار دارید. پس اگر تجربه کافی نداشته باشید بی شک با شکست مواجه میشوید. در نتیجه کسب تجربه بالا از مهمترین فاکتورها برای ورود به بازار کار طلاسازی است.
- برقراری ارتباط با مشتری: طلاسازان در طول روز با افراد مختلفی ارتباط دارند. از مشتری گرفته تا کارفرما و سفارش دهنده! پس باید مهارتهای ارتباطی را در خود تقویت کنند تا بتواند ارتباط سازندهای را با مشتریان شکل دهند.
- ایده پرداز بودن: و اما مهمترین چیز در شغل طلاسازی ایدهپردازی است. شما باید ایدههای جدیدی را پیادهسازی نموده تا بتوانید جذابترین انواع طلا و جواهرات را خلق کنید. پس ایدههایی که در ذهن دارید بسیار اهمیت دارند.
- به روز بودن: یک طلاساز ماهر باید به جدیدترین متد و روشهای طلاسازی در دنیا تسلط داشته و مرتبا دانش خود را در این حوزه آپدیت و بهروزرسانی کند. پس برای تبدیل شدن به یک طلاساز حرفهای باید همیشه علم و دانش خود را بهروزرسانی کنید.
- مدیریت زمان: در شغل طلاسازی شما پروژههای بسیار زیادی را دریافت خواهید کرد. حال اگر مهارت مدیریت زمان را آموخته باشید، بی شک میتوانید تمام سفارشات را در تایم مناسب آماده کرده و رضایت مشتری را جلب کنید.
- توانایی استفاده از تجهیزات: در این رشته افراد از تجهیزات مختلفی استفاده خواهند کرد. حال طلاسازی حرفهای و متبحر است که با تمامی این تجهیزات آشنا باشد و بتواند به خوبی از آنها استفاده کند.
مهمترین مراحل و فرآیند طلاسازی
حال که با شغل طلاسازی آشنا شدیم، بیایید تا در زیر مراحل ساخت طلا را نیز بررسی کنیم:
- در درجه اول طلا که فلزی بسیار نرم و فرمپذیر است را درون کوزههای خاصی میریزند.
- سپس به آن حرارت میدهند تا به طور کامل ذوب شده و به مایع مذاب تبدیل شود.
- در مرحله بعد به طلا آلیاژهای دیگری اضافه میکنند تا استحکام آن را بیشتر کرده و این فلز گرانبها را مقاومتر کنند.
- حالا طلا درون قالبهای خاصی ریخته میشود تا تبدیل به مفتول و ورقههای نازک شود.
- در مرحله بعد طلا به شکلهای دلخواه برش داده شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
- سپس عملیات سمبادهکشی آغاز شده تا لبههای تیز و برنده طلا اصلاح شوند.
- در آخر نیز طلا را آبکاری میکنند تا درخشش آن افزایش یافته و جلوه زیباتری داشته باشد.
مزایا و معایب شغل طلاسازی
خوب، حالا باید فاکتورهای مثبت و منفی این شغل را بررسی کنیم تا انتخاب آن برای هنرجویان سادهتر شود. مزایا و معایب طلاسازی عبارتاند از:
مزایای طلاسازی
- طلاسازی یک رشته آیندهدار است و همیشه بازار کار خواهد داشت.
- طرفداران بسیار زیادی دارد.
- چون این شغل نیاز به خلاقیت و نو آوری دارد، قدرت ذهن شما را نیز افزایش داده و تقویت میکند.
- شغل طلاسازی معمولا درآمد فوق العاده بالایی دارد. چه در داخل ایران و چه خارج از کشور!
- از جمله مشاغلی است که جایگاه اجتماعی بالایی در جامعه دارد.
- همیشه ترند خواهد بود.
- طلاسازی رشتهای بسیار جذاب و لذت بخش خواهد بود.
معایب طلاسازی
- ورود به این رشته شغلی معمولا با هزینههای بالا و هنگفتی همراه خواهد بود.
- طلاسازی نیاز به تجربه بالایی دارد که در طول سالهای طولانی قابل کسب کردن خواهد بود.
- چون باید ریزبین باشید، این احتمال وجود دارد که بیناییتان دچار اختلال شود.
- در شغل طلاسازی از دستگاههایی استفاده خواهید کرد، که احتمال بروز بیماریهای تنفسی را افزایش میدهند.
- از همه عجیبتر! طلاسازی ممکن است باعث عفونت ریههای افراد شود. اما چگونه؟ وقتی در این رشته اقدام به برش طلا میکنید، ذرات معلق آن در هوا ممکن است از راههای تنفسی وارد ریه شده و مشکلات تنفسی ایجاد کنند.
- و آخرین فاکتور منفی این شغل، آسیب دیدگی کمر و ستون فقرات است. چون برای انجام آن باید ساعتها به طور ثابت روی صندلی نشسته و کار کنید.
چگونه طلاساز شویم؟
روشهای مختلفی برای ورود به شغل طلاسازی وجود دارد که بهترین آنها را در زیر ذکر نمودهایم:
- از طریق تحصیل: اولین و بهترین راه ورود به بازار کار طلاسازی، تحصیل در این رشته است. جالب است بدانید طلاسازی در هنرستانها به عنوان یک رشته تحصیلی مجزا تدریس میشود و میتوانید با این کار حداقل مدرک کارشناسی خود را در این زمینه دریافت کنید.
- از طریق آموزشگاهها: برای ورود به شغل طلاسازی میتوانید از طریق آموزشگاههای آزاد نیز اقدام کنید. برخی آموزشگاههای فنی حرفهای این رشته را به صورت مستقل تدریس کرده و با شرکت در کلاسهایشان میتوانید به یک طلاساز حرفهای تبدیل شوید. سپس نیز با تکمیل شدن مهارتهایتان، کارگاه طلاسازی خود را افتتاح کرده و به بازار طلا ورود کنید.
- از طریق کارآموزی: اگر هیچ سرمایهای در اختیار ندارید و تحصیلاتتان نیز در زمینه دیگری بوده، بیشک توصیه ما به شما این است که شغل طلاسازی را از طریق کارآموزی آموزش ببینید. شما میتوانید در کارگاههای طلاسازی بدون هیچ هزینهای و به عنوان کارآموز استخدام شوید. اینگونه در مدت زمان کوتاهی تمام فنون و مهارتهای لازم را آموزش خواهید دید، آن هم بدون اینکه هزینه خاصی را پرداخت کنید.
هزینه مورد نیاز برای یادگیری شغل طلاسازی
هزینه برای افراد بسیار مهم خواهد بود، مخصوصا آنهایی که در ابتدای راه هستند و هنوز به درآمدهای قابل قبولی نرسیدهاند. حال هزینهای که باید برای یادگیری این رشته پرداخت کنید، معمولا صرف خرید وسایل و شرکت در کلاسهای آموزشی خواهد شد.
اما نمیتوان بودجه مشخصی را برای آن در نظر گرفت، چون برای هر فرد متفاوت خواهد بود. هزینهها بستگی به نوع برند وسایل، تایم کلاسها، شهرت آموزشگاه و... خواهند داشت. اما این مسئله را در نظر داشته باشید که ورود به شغل طلاسازی از طریق تحصیل بسیار مقرون به صرفهتر از شرکت در آموزشگاههای آزاد است. اما در مقابل آموزشگاهها مفاهیم کاربردیتر و گستردهتری را نسبت به دانشگاهها آموزش خواهند داد.
درآمد شغل طلاسازی
یکی از مشاغل پردرآمد در حوزه طلا و جواهر، شغل طلاسازی است. هر چه خلاقیت، دقت و تجربه فرد بیشتر باشد، علاوه بر این، موقعیت جغرافی محل کار طلاساز، تبلیغات و بازاریابی نیز نقش موثری در میزان درآمد طلاساز دارند. مسلما درآمد یک طلاساز در شمال تهران قابل مقایسه با درآمد یک طلاساز در جنوب تهران نیست. هر چند که سرمایه اولیه و هزینههای آنها نیز برابر نیستند.
خوشبختانه شغل طلاسازی فصلی نیست و بازار کار آن همیشه فعال است. برای موفقیت و کسب درآمد بالا در طلاسازی باید مهارت خود را افزایش بدهید تا بتوانید به صورت حرفهای با ابزارهای مخصوص طلاسازی کار کنید. همچنین، با تسلط به تکنیکهای بازاریابی، راه را برای کسب درآمد بیشتر و کنار زدن رقبا هموار نمایید.
سخن پایانی
طلاسی در این بخش به همراه شما خوبان به معرفی شغل طلاسازی و فاکتورهای مثبت و منفی آن پرداخت. به طور کلی طلاساز شدن نیازمند کسب دانش و تخصص زیادی است. اما اگر دانش لازم را کسب کنید، مابقی مسیرتان پر از درآمد و فرصتهای فوق العاده خواهد بود. چنانچه قصد سرمایهگذاری در بازار طلا را دارید اما سرمایهتان اندک است، اپلیکیشن خرید طلای طلاسی را نصب کنید. نم افزار خرد و فروش طلای وب سایت طلاسی یک بستر مطمئن و راحت برای محاسبه قیمت به روز طلا و انجام راحت و سریع معاملات طلاست. امکانات این اپلیکیشن تجربه سرمایهگذاری در طلا را برای شما لذت بخشتر خواهد کرد.
برای خرید آنلاین طلای آب شده یا خام کم اجرت، به مجموعه طلاسی مراجعه کرده و یا با کارشناسان ما تماس بگیرید.
سوالات متداول
- معاملهگر طلا شویم یا طلاساز؟ کدام یک بهتر است؟
برای افراد تحلیلگر معاملهگری و برای افراد خلاق ساخت طلا را توصیه میکنیم.
- آیا شغل طلاسازی در خارج از کشور هم طرفدار دارد؟
البته که دارد! با توجه به ارزش بالای طلا، این شغل در هر نقطهای از کره زمین پرطرفدار خواهد بود.
- کم هزینهترین راه برای ورود به بازار کار طلاسازی کدام است؟
قطعا کارآموزی در این زمینه مقرون به صرفهترین خواهد بود.
مریضه کوهشاری با بیش از ده سال تجربه در تحلیل و پژوهش در بازارهای مالی و طلا، یکی از نویسندگان برجسته در این حوزه است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد مالی از دانشگاه تهران است. تخصص مریضه شامل تحلیل بنیادی بازارهای مالی، پیشبینی روندهای اقتصادی و بررسی عوامل مؤثر بر قیمت طلا میباشد.
دیدگاه شما
2 دیدگاه
- عسل هستم
سلام دقیقا چه خصوصیات اخلاقی باید داشته باشه چه پارامتری ایاعاطفیم هستن؟؟؟
- سعید راضی
شغل طلا سازی واقعا جذابه برام مخوصا اون تیکش که برادر های طلا رو پس از اتمام کار جمع میکنن وزن میکنن میبنن یک میلیارد پولشه ولی ارزش نداره براشون