آیا طلا برای مردان حرام است؟ مضرات طلا برای مردان از نظر علمی
فهرست مطالب
_x0000_s1029آیا طلا برای مردان حرام است؟مضرات طلا برای مردان از نظر علمیفواید طلا برای مردانآیا استفاده از طلا سفید برای مردان جایز است؟حکم استفاده از طلا هنگام نماز خواندنبهترین جایگزین طلا برای مردان چیست؟استفاده از طلا برای جوانب درمانی و پزشکی! آیا جایز است؟خرید طلای آب شده برای مردان بِه از طلای زینتی!سخن پایانیهمه ما به استفاده از طلا علاقه داریم، فرقی هم نمیکند که زن باشیم یا مرد، پیر باشیم یا جوان، در هر حال طلا برایمان فلزی ارزشمند و دوست داشتنی است. اما همین طلا با تمام شکوه و زیباییاش، برای مردان منع شده است و نباید استفاده شود. حال در ادامه این مطلب از مجله طلاسی، میخواهیم این مسئله را هم از لحاظ دینی و هم از نظر علمی مورد بررسی قرار داده و مضرات طلا برای مردان را بیان کنیم. پس اگر جز آقایان علاقه مند به طلا و جواهرات هستید، ادامه این بخش از طلاسی را از دست ندهید.
آیا طلا برای مردان حرام است؟
بله، دین اسلام استفاده از طلا را برای آقایان حرام اعلام کرده و این کار را جایز نمیداند. همچنین حضرت رسول اکرم(ص) نیز در احادیث خود استفاده از طلا برای آقایان را منع نموده است. اگر به نظر و صلاحدید مراجع تقلید نیز نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که همه آنها هم استفاده از طلا برای مرد را جایز ندانسته و حرام اعلام کردهاند. حال وقتی میگوییم طلا برای آقایان حرام است، منظور قطعه خاصی از جواهرات نیست و در واقع همه جواهرات طلا مثل گردنبند، گوشواره، انگشتر و ... نباید توسط مردان استفاده شوند.
مضرات طلا برای مردان از نظر علمی
قطعا هرگاه خداوند بزرگ چیزی را برای ما انسان ها منع میکند، برای خیر و صلاح خودمان بوده و هدف این است که از بلاها در امان باشیم. در خصوص طلا برای آقایان نیز، همین مسئله صدق میکند و تحقیقات علمی نشان دادهاند که استفاده از طلا برای آقایان با مضرات فراوانی همراه خواهد بود. این مضرات عبارتاند از:
۱. کم خونی
استفاده از طلا برای آقایان میتواند باعث کاهش گلبولهای قرمز خون شده و در مقابل تولید گلبولهای سفید را افزایش دهد. در این صورت فرد به مرور دچار کم خونی شده و با مشکلات جدی روبرو خواهد شد.
۲. مشکلات قلبی
برخی تحقیقات نیز نشان میدهند که استفاده از طلا برای مردان باعث غلظت خون آنها میشود. حال وقتی غلظت خون افزایش یابد فرد به مشکلات قلبی مبتلا شده و حتی ممکن است دچار سکته شود.
۳. کاهش میل جنسی و عقیم شدن
طلا میتواند بر هورمون ها نیز تاثیر منفی بگذارد و باعث بر هم خوردن تعادل آنها شود. مثلا ممکن است طلا تولید هورمون تستوسترون در مردان را کاهش داده و اینگونه میل جنسی آنها را هم کمتر کند. در این صورت مردان قدرت باروری نداشته و ممکن است عقیم شوند.
۴. مشکلات کبدی
پوست مردان به طور معمول چربی کمی دارد و به همین دلیل ذرات طلا میتوانند از طریق پوستشان به داخل بدن و کبد نفوذ کنند. حال این مسئله سبب اختلالات کبدی شده و ممکن است عملکرد اعضای بدن را دچار مشکل کند.
۵. مشکلات پوستی
استفاده از طلا برای مردان در برخی موارد محدود میتواند عارضههای پوستی مثل التهاب، حساسیت و آلرژی را نیز به همراه داشته باشد.
فواید طلا برای مردان
طلا با وجود تمام معایبی که دارد میتواند فوایدی را نیز به همراه داشته باشد. به عنوان مثال طلا میتواند گردش خون در بدن آقایان را افزایش داده و باعث بالارفتن اکسیژن خون آنها شود. اما با این وجود تحقیقات نشان میدهد که معایب طلا بیشتر از مزایا و فواید آن بوده و بهتر است آقایان از آن استفاده نکنند.
آیا استفاده از طلا سفید برای مردان جایز است؟
وقتی صحبت از حرام بودن طلا برای آقایان میشود، بسیاری از افراد تصور میکنند منظور فقط و فقط طلای زرد است و استفاده از سایر انواع طلاها ایرادی ندارد. اما در این خصوص باید بگوییم تفاوتی میان طلای سفید، زرد، رز گلد و ... نیست و همه انواع طلاها برای مردان حرام هستند. حتی اگر از لحاظ ظاهری نیز طلا سفید از طلای زرد متفاوت باشد، بازهم استفاده از آن حرام بوده و منع شده است. چون هر چیزی که در آن عنصری از طلا وجود داشته باشد، برای مردان جایز نیست.
حکم استفاده از طلا هنگام نماز خواندن
حکم استفاده از طلا برای مردان هنگام نماز خواندن، این است که باید نمازشان را مجددا بخوانند. چرا که آویختن جواهرات طلا حین نماز خواندن، باعث باطل شدن نماز شده و نباید از این نوع فلز استفاده کرد.
بهترین جایگزین طلا برای مردان چیست؟
حال با توجه به اینکه طلا حرام است، آقایان باید جواهرات و زیورآلاتی را استفاده کنند که از فلزات دیگری ساخته شدهاند. حال از دیدگاه ما بهترین جایگزین برای طلا، پلاتین و نقره هستند. چون پلاتین شباهت فوق العادهای به طلا سفید دارد، از طرفی در دین اسلام استفاده از پلاتین بلامانع است و حرام نخواهد بود.
نقره نیز زیبایی و درخشش زیادی دارد و میتواند به جای طلا استفاده شود. گفتنی است که گاها نقره میان آقایان از طلا نیز پرطرفدارتر است. اما باید در نظر داشت که نقره نیز میتواند بر سلامت بدن تاثیرات منفی داشته باشد. چرا که برخی مطالعات نشان میدهند استفاده مداوم از نقره، باعث افت فشار خون میشود.
استفاده از طلا برای جوانب درمانی و پزشکی! آیا جایز است؟
و اما گاهی دلیل استفاده از طلا برای مردان، زیباسازی استایل نیست، بلکه جنبه درمانی و پزشکی دارد. برای مثال ممکن است پزشک تشخیص دهد که استفاده از طلا میتواند یک بیماری خاص را در مردان درمان کند. یا اینکه مردان بخواهند برای پر کردن دندان، به جای آمالگام از طلا استفاده کنند. در این صورت بازهم استفاده از طلا جایز نیست و توصیه میشود از فلزات جایگزین استفاده شود. مگر اینکه تنها راه باقی مانده استفاده از طلا برای درمان باشد.
خرید طلای آب شده برای مردان بِه از طلای زینتی!
حال که میدانیم استفاده از طلای زینتی برای مردان حرام است، بهتر است از آن صرف نظر کنیم. اما باید بدانید که انجام معاملات طلا برای مردان هیچگونه منع شرعی ندارد. پس آقایان میتوانند به جای خرید طلای زینتی، اقدام به خرید طلای آب شده و سکه نمایند. اینگونه بدون منع شرعی، سرمایه گذاری کردهاند و در دراز مدت ارزش سرمایهاشان حفظ می شود. طلاسی یکی از بهترین سامانهها برای خرید طلای آب شده بوده و به شما این امکان را میدهد که با کمترین سرمایه( ۱۰۰ هزار تومان) طلای آب شده خریداری کنید.
سخن پایانی
در این بخش از مجله طلاسی به بررسی دلایل حرام بودن طلا برای مردان پرداختیم. اما اگر با این وجود بازهم به عنوان یک آقا علاقه زیادی به استفاده از طلا دارید، یک پیشنهاد جالب تر برایتان داریم: از جواهراتی که با فلز برنج ساخته شدهاند استفاده کنید، چون این فلز کاملا همرنگ طلاست. یا اینکه از بدلیجات رنگ ثابت(طلایی رنگ) استفاده نمایید. البته گاها این بدلیجات و حتی فلز برنج میتوانند باعث حساسیت پوستی شوند و بهتر است این نکته را نیز در نظر بگیرید.
سوالات متداول
- آیا استفاده از طلا برای پسر بچهها نیز منع شرعی دارد؟
بله، بهتر است استفاده نشود.
- آیا استفاده از روکش طلا نیز برای آقایان حرام است؟
بله، چون روکش طلا نیز از جنس طلاست.
- آیا استفاده از طلا با عیار بسیار پایین جایز است؟
خیر، چون عیار طلا ملاک نیست، به طور کلی استفاده از کمترین درصد طلا نیز حرام است.
مریضه کوهشاری با بیش از ده سال تجربه در تحلیل و پژوهش در بازارهای مالی و طلا، یکی از نویسندگان برجسته در این حوزه است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد مالی از دانشگاه تهران است. تخصص مریضه شامل تحلیل بنیادی بازارهای مالی، پیشبینی روندهای اقتصادی و بررسی عوامل مؤثر بر قیمت طلا میباشد.