علائم حساسیت به طلا و راهکارهای رفع آن

علائم حساسیت به طلا و راهکارهای رفع آن
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
ستاره فعالستاره غیر فعال
4.1 - (10 امتیاز)

کمتر کسی در دنیا پیدا می شود که از خرید طلا آنلاین یا حضوری خوشش نیاید، آن هم با آن همه جلال و جبروت، زیبایی، درخشش و طرح‌های خوش نقش و نگاری که دارد. اصلا زیبایی چشمگیر طلا باعث شده مورد پسند همگان باشد و استفاده از آن به عنوان زیورآلات طرفداران زیادی داشته باشد.

‌اما گاهی طلا از ما خوشش نمی‌آید! و با ایجاد حساسیت حسابی کلافه‌‌مان می‌کند. به طوری جواهر خود را فورا کنار گذاشته و دیگر حتی برای استفاده کوتاه مدت هم به سراغ آن نمی‌رویم. طبیعی است دیگر، به هر حال سلامت پوست‌مان، مهم‌تر از زیبایی و جذابیت طلاست.

حال به نظرتان علت حساسیت به طلا چیست؟ آیا حساسیت به این فلز زرد رنگ خطرناک است؟ چگونه آن را درمان کنیم؟ اصلا این نوع حساسیت چه علائمی دارد؟ صبر کنید! یکی یکی بپرسید که طلاسی بتواند کامل پاسخ بدهد. اصلا در ادامه این مطلب با طلاسی همراه باشید تا یک به یک این موارد را به طور دقیق مورد بررسی قرار دهیم.

حساسیت به طلا چیست؟

حساسیت طلا، عارضه‌ای است که در اثر واکنش آلرژیک سلول‌های پوستی به مواد تشکیل دهنده طلا ایجاد می‌شود. در این عارضه با برخورد پوست به طلا، شاهد التهاب و قرمزی پوست خواهیم بود. این التهاب گاهی به قدری شدید است که درد و سوزش زیادی ایجاد کرده و استفاده از طلا را غیرممکن می‌کند.

حساسیت به طلا در دو نوع شدید و خفیف رخ می‌دهد. در نوع خفیف فرد نهایتا دچار خارش‌های جزئی پوست شده و بعد از مدتی بهبود می‌یابد. اما در حساسیت‌های شدید، پوست ممکن است تاول بزند و دچار سوزش غیرطبیعی شود.

 

آیا حساسیت به طلا خطرناک است؟

حساسیت پوست به طلا شاید در نگاه اول کمی نگران کننده به نظر برسد. اما به هیچ عنوان عارضه خطرناکی نیست و اصولا بعد از گذشت چند روز برطرف می‌شود. اما اگر در نوع بسیار حاد رخ دهد، نباید نسبت به آن بی توجه باشید و بهتر است توسط پزشک معاینه شوید.

 

مهم‌ترین علت حساسیت به طلا

حساسیت طلا ممکن است ژنتیکی باشد. مثلا پوست برخی افراد به طور کلی به هر نوع فلزی حساس بوده و فورا دچار حساسیت می‌شود. اما مهم‌ترین علت بروز این عارضه، ترکیبات جواهر شماست.

در واقع طلا برای شما حساسیت ایجاد نمی‌کند، بلکه فلزات دیگری که با آن ترکیب شده‌اند باعث بروز این عارضه می‌شوند. برای مثال در ساخت جواهرات طلا از نیکل، کروم و حتی پالادیوم استفاده می‌شود. چرا که طلای خالص بسیار نرم است و با افزودن این فلزات سعی می‌کنند استحکام آن را افزایش دهند. اما همین فلزات مهم‌ترین عامل بروز حساسیت هستند.

‌چرا که با پوست بدن سازگاری نداشته و باعث واکنش‌های التهابی خواهند شد. مخصوصا نیکل و پالادیوم، که اصلا گویی با پوست شما سر جنگ دارند! پس حساسیت به طلا در واقع به خاطر وجود طلا نیست، بلکه به دلیل ترکیبات و فلزاتی است که به آن افزوده می‌شوند.

 

علائم و نشانه‌های بروز حساسیت به طلا

اگر به این عارضه دچار شوید، علائم آن پس از چند روز بروز پیدا می‌کنند. حال شایع‌ترین نشانه‌های حساسیت پوست به طلا عبارت‌اند از:

  • ‌قرمزی یا کبود شدن پوست
  • ‌تاول‌های خفیف یا شدید
  • ‌خارش شدید پوست
  • ‌خروج ترشحات از پوست (‌در موارد بسیار نادر)
  • ‌سوزش پوست
  • ‌پینه بستن
  • ‌کهیر زدن
  • ‌تورم خفیف یا حاد
  • ‌برآمدگی پوست
  • ‌خشکی پوست

 

روش‌های درمان حساسیت به طلا

این نوع حساسیت معمولا به سادگی قابل درمان بوده و پس از مدت کوتاهی برطرف می‌شود. بهترین روش‌های درمان آن نیز عبارت‌اند از:

برای مدتی از جواهرات خود استفاده نکنید

اگر حساسیت و التهاب شما به گونه‌ای است که سوزش غیرقابل تحملی ایجاد کرده، بهتر است برای مدتی از جواهرات خود استفاده نکنید. اینگونه قطعا التهاب تا حدودی کاهش یافته و سوزش پوست نیز کمتر می‌شود.

‌از کرم‌های آبرسان کمک بگیرید

گفتیم که حساسیت به طلا می‌تواند باعث خشکی و خارش پوست شود. پس اگر چنین علائمی را مشاهده می‌کنید، قطعا استفاده از کرم‌های آبرسان تاثیر زیادی در درمان حساسیت‌تان خواهند داشت. آبرسان‌ها با نفوذ به لایه‌های عمیق پوست و تغذیه سلول‌ها، خشکی و حساسیت را برطرف می‌کنند.

‌از کمپرس سرد استفاده کنید

همانطور که می‌دانید سرما می‌تواند التهاب را بسیار کاهش داده و تورم را نیز درمان نماید. پس برای بهبود حساسیت به طلا حتما از کمپرس سرد استفاده نمایید. اما چگونه؟ کمپرس سرد را درون حوله‌ای نازک قرار داده و سپس آن را بر روی محل حساسیت قرار دهید. بعد از گذشت ۱۰ الی ۲۰ دقیقه کمپرس سرد را از روی پوست‌تان بردارید. این کار را در طول روز چندین مرتبه تکرار کنید تا التهاب پوست به طور کامل بهبود یابد.

دارو درمانی، البته به عنوان آخرین گزینه‌تان

و چهارمین گزینه درمانی برای شما، مصرف دارو‌ست. البته دارو درمانی تنها زمانی توصیه می‌شود که التهاب در نوع حاد رخ داده باشد. در این صورت باید به پزشک مراجعه نمایید تا برخی داروها و پمادهای موضعی را برایتان تجویز نماید‌. این داروها حساسیت را در کوتاه‌ترین تایم بهبود داده و از گسترش آن نیز جلوگیری خواهند کرد.


۷ راهکار موثر برای پیشگیری از حساسیت به طلا

حساسیت ناشی از طلا گرچه خطرناک نیست، اما می‌تواند شما را با برخی چالش‌ها و مشکلات روبه‌رو کند. پس بهترین کار پیشگیری از بروز این عارضه است. برای پیشگیری از حساسیت طلا، از راهکارهای زیر کمک بگیرید:

  • هنگام ورزش جواهر بی جواهر!

وقتی در حال ورزش هستید بدنتان تعریق بسیار زیادی خواهد کرد. حال عرق بدن محتویاتی اسیدی دارد که اگر با طلا برخورد کنند باعث عرق سوز شدن، حساسیت و حتی التهاب پوست می‌شوند. پس هنگام ورزش از جواهرات و زیورآلات خود استفاده نکنید‌.

  • لاک زدن، جالب و موثر!

یکی دیگر از راهکارهای پیشگیری از حساسیت به طلا، لاک زدن است. برخی لاک‌های بی‌رنگ در بازار وجود دارند که برای این کار بسیار مناسب خواهند بود. شما می‌بایست تمام سطح طلای خود را لاک بی‌رنگ بزنید. اینگونه دیگر طلا تماس مستقیم با پوست‌تان نداشته و شاهد بروز حساسیت نخواهید بود.

  • خرید طلا با عیار و خلوص بالا

سومین راهکاری که توصیه می‌کنیم نیز خرید طلا با عیار بالاست. مثلا مثل طلاهای ۱۸ عیار به بالا، چون این نوع طلاها خلوص بیشتری داشته و نیکل و کروم بسیار کمی دارند. در نهایت حساسیت خاصی ایجاد نخواهند کرد. پس بهترین گزینه برای افرادی است که با چالش حساسیت به طلا روبرو هستند.

  • جلوگیری از ایجاد رطوبت

طلا و رطوبت مثل کارد و پنیر می‌مانند! طلا هرگز نباید روی پوست خیس استفاده شود. پس برای پیشگیری از بروز حساسیت، حتما پیش از استفاده از طلا پوست خود را خشک کنید.

  • استفاده از کرم‌های محافظ پوست

منظورمان از کرم‌های محافظ پوست همان کرم‌های مرطوب‌کننده و نرم‌کننده‌ای هستند که در طول روز از آن‌ها استفاده می‌کنیم. وقتی یک لایه کرم مرطوب‌کننده روی پوست شما قرار بگیرد، دیگر طلا با پوست برخورد مستقیم نخواهد داشت و احتمال بروز حساسیت نیز کاهش می‌یابد.

  • عدم استفاده از طلا سفید

طلا سفید اصولا با رادیوم و نیکل روکش می‌شود. به همین دلیل می‌تواند باعث بروز حساسیت به طلا شود. پس اگر پوست حساسی دارید، تا حد امکان از طلا سفید استفاده نکنید. برای آشنایی بیشتر با طلا سفید و ترکیبات آن کلیک کنید.

  • روکش کردن جواهر با طلا

طلای خالص اصولا حساسیت‌زا نیست‌. به همین دلیل اگر جواهر خود را با طلای خالص ۲۴ عیار روکش کنید، از برخورد آن با پوست جلوگیری شده و حساسیتی ایجاد نخواهد شد.

 

طلا سفید یا طلا زرد؟ کدام‌ یک حساسیت بیشتری ایجاد می‌کند؟

مشخص است که طلای سفید! طلای زرد خلوص بالاتری دارد. حال هرچقدر که طلا خالص‌تر باشد، طبیعتا احتمال بروز حساسیت کمتر خواهد بود. اما طلای سفید نسبت به طلای زرد از خلوص کمتری برخوردار بوده و درصد استفاده از نیکل و کروم در ساختار آن بیشتر است.

 اصلا به همین خاطر بود که در بخش پیشگیری، توصیه نمودیم از طلای سفید کمتر استفاده کنید. پس می‌توان گفت اگر طلای شما عیار بالایی داشته باشد، احتمال بروز حساسیت کمتر خواهد بود. اگر می‌خواهید بدانید عیار طلا چیست؟ کلیک کنید.

 

چگونه بدانیم به طلا حساسیت داریم یا فلزات دیگر؟

چه سوال به جایی! جالب است بدانید حساسیت به طلا همیشه هم به خاطر وجود نیکل و کروم نیست. مثلا برخی افراد آنقدر پوست حساسی دارند که حتی با استفاده از طلای خالص ۲۴ عیار نیز دچار حساسیت می‌شوند. پس می‌توان گفت این افراد به فلز طلا حساس هستند نه فلزات دیگر، اما چگونه این مسئله را تشخیص دهیم؟

شما باید این کار را به یک متخصص پوست بسپارید. متخصصین پوست فلزات مختلفی را روی پوست شما قرار داده و واکنش پوست به هر یک را بررسی می‌کنند. اگر پوست شما به هر کدام از این فلزات واکنش التهابی نشان دهد، شما می‌توانید فلز ایجاد کننده حساسیت را به راحتی تشخیص دهید. حال چه طلا باشد و چه فلزات دیگر، هیچ تفاوتی ندارد‌. پس برای اینکه تشخیص دهید به طلا حساسیت دارید یا فلزات دیگر، می‌بایست این تست را انجام دهید.

 

تست حساسیت زا بودن طلا و جواهرات! آیا امکان پذیر است؟

یک مسئله جالب! چقدر خوب می‌شد اگر می‌توانستیم قبل از استفاده از طلا و جواهرات آن‌ها را از لحاظ حساسیت‌زا بودن یا نبودن تست کنیم. اینگونه دیگر به طور ناخواسته نیز دچار عارضه حساسیت به طلا نخواهیم‌ شد و می‌توانیم جواهراتی که آلرژی ایجاد می‌کنند را از قبل تشخیص دهیم. شما می‌توانید برای انجام این کار از محلول‌های تشخیص نیکل کمک بگیرید.

همانطور که گفتیم نیکل اصلی‌ترین عامل حساسیت در اثر استفاده از طلاست. حال می‌بایست طلای خود را به این محلول آغشته کرده و سپس طلا را با یک دستمال سفید پاک کنید. اگر دستمال هنگام پاک کردن‌ قرمز شود، یعنی در ترکیبات جواهر شما نیکل به کار رفته و اگر از آن استفاده کنید، به احتمال زیاد دچار حساسیت خواهید شد.

 

حساسیت به طلا در بارداری!

بارداری را می‌توان حساسیت‌ترین دوره زندگی خانم‌ها به شمار آورد. در دوران بارداری بدن زنان نسبت به قبل آسیب پذیرتر شده و ممکن است به هر عاملی واکنش نشان دهد. حال بسیار طبیعی است که در زمان بارداری، پوست خانم‌ها نیز حساس‌تر شده و نسبت به طلا و جواهرات واکنش التهابی داشته باشد.

‌اما این مشکل موقتی بوده و پس از گذر از این‌ دوره برطرف می‌شود. اگر در دوران بارداری هستید و حساسیت به طلا را تجربه می‌کنید، توصیه ما به شما این است که جواهرات را از پوست خود دور کرده و استفاده از آن‌ها را به بعد از زایمان موکول کنید.

 

سخن پایانی

این هم از علل، علائم و روش‌های تشخیص و درمان حساسیت به طلا، در آخر باید اضافه کنیم که آلرژی به جواهرات هیچ مشکل خاصی برای پوست ایجاد نمی‌کند. همچنین در اغلب موارد در نوع خفیف رخ می‌دهد. پس اگر با چنین مشکلی مواجه شدید، جای نگرانی نیست و پوست شما به احتمال زیاد پس از چند روز بهبود خواهد یافت.‌

برای خرید آنلاین طلای خام و آب شده بدون اجرت با مشاورین و کارشناسان مجموعه خوشنام و معتبر طلاسی تماس حاصل فرمایید.

سوالات متداول

  • چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر دچار عارضه حساسیت به طلا شده‌اید و نشانه‌هایی مثل تاول‌های شدید، خونریزی پوست، عفونت پوست و... را مشاهده می‌کنید، باید فورا به پزشک مراجعه نمایید. 

  • بهترین جایگزین برای طلای سفید؟

گفتیم که طلای سفید حساسیت زیادی ایجاد می‌کند. حال بهترین گزینه برای جایگزینی آن پلاتین است که البته قیمت بسیار بالایی هم دارد.

  • آیا طلای آبکاری شده نیز حساسیت ایجاد می‌کند؟

بله، مخصوصا اگر با فلزات دیگری (به جز طلا) آبکاری شده باشد.

  • چه عواملی حساسیت به طلا را تشدید می‌کنند؟

خاراندن پوست، استفاده کردن مداوم از جواهر، ترکیدن تاول‌ها، گرما دیدن پوست و مواردی از این قبیل می‌توانند حساسیت شما را تشدید کرده و آن را گسترش دهند.

منابع:

allergic to gold

حساسیت به طلا

مریضه کوهشاری با بیش از ده سال تجربه در تحلیل و پژوهش در بازارهای مالی و طلا، یکی از نویسندگان برجسته در این حوزه است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد مالی از دانشگاه تهران است. تخصص مریضه شامل تحلیل بنیادی بازارهای مالی، پیش‌بینی روندهای اقتصادی و بررسی عوامل مؤثر بر قیمت طلا می‌باشد.
مرضیه کوهشاریتولید محتوا

مریضه کوهشاری با بیش از ده سال تجربه در تحلیل و پژوهش در بازارهای مالی و طلا، یکی از نویسندگان برجسته در این حوزه است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد اقتصاد مالی از دانشگاه تهران است. تخصص مریضه شامل تحلیل بنیادی بازارهای مالی، پیش‌بینی روندهای اقتصادی و بررسی عوامل مؤثر بر قیمت طلا می‌باشد.

دیدگاه شما

دیدگاه کاربر نسبت به مقاله