درآمد طلافروشی چقدر است؟ آشنایی کامل با شغل طلافروشی + مراحل تاسیس
۱۵ اسفند ۱۴۰۳
9,742 بازدید

همهجای دنیا شغل طلافروشی یکی از شغلهای پردرآمد و لوکس به حساب میآید. در ایران نیز طلافروشهای باتجربه اغلب درآمد زیادی دارند اما رسیدن به این موقعیت نیازمند تلاشهای بسیاری است که شاید عموم مردم از انجام آن ناتوان باشند. اگر بخواهیم سادهتر بگوییم، با اینکه شغل طلافروشی جزو شغلهای پرسود و با درآمد بالا به حساب میآید اما موفقیت در آن کار هر کسی نیست.
اگر شما هم به یادگیری شغل طلافروشی علاقهمند هستید و میخواهید با صفر تا صد شغل طلافروشی آشنا شوید، در مقاله امروز مجله طلاسی همراه ما باشید تا در مورد انواع این شغل، درآمد آن، سرمایه مورد نیاز و مراحل راه اندازی یک مغازه طلافروشی صحبت کنیم.
معرفی شغل طلافروشی
هر مغازه و فروشگاهی که در آن انواع مصنوعات طلا و جواهرات مانند سکه بهار آزادی، سنگ قیمتی، طلای زینتی و دست دوم، طلای آب شده و شمش طلا خرید و فروش میشود، طلافروشی نام دارد. به همین ترتیب هر فردی که مدیریت مغازه طلافروشی را برعهده دارد در واقع یک طلافروش است.
این شغل جزو شغلهای پردرآمد و لوکس ایران محسوب میشود که درآمد زیادی را نصیب صاحبان طلافروشیها میکند. با این حال موفقیت در این شغل کار چندان راحتی نیست و باید چندین سال تجربه و دانش کافی داشته باشید و بتوانید در شرایط بحرانی اوضاع را کنترل کنید.
یکی از ویژگیهای قابلتوجه ورود به شغل طلافروشی نیاز به سرمایه اولیه بالاست. اگر سرمایه محدودی دارید، باز کردن یک مغازه طلافروشی سود چندانی برای شما نخواهد داشت. از طرف دیگر فعالیت در حرفه طلافروشی به مهارتهای دیگری هم نیاز دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- روابط عمومی: خریدار برای خرید طلا هزینه زیادی میکند و برای همین ممکن است در انجام این کار دچار تردید شود. شما به عنوان یک فروشنده موفق باید مهارتهای مذاکره و متقاعد کردن را بلد باشید و بتوانید با صحبتهای خود خریدار را از تصمیم خرید خود مطمئن کنید.
- اطلاعات فنی: در این شغل باید با انواع طلا، اصطلاحات بازار طلا، روشهای اندازهگیری و محاسبه قیمت طلا، نحوه تشخیص طلای اصل از تقلبی و انواع عیار طلا آشنا باشید و بتوانید با ابزارها و تجهیزات مورد استفاده در طلافروشی کار کنید.
- مدیریت مالی: در شغل طلافروشی سرمایه زیادی در گردش است. بنابراین باید با نحوه مدیریت مالی و مفاهیم حسابداری آشنا باشید.
- تامین امنیت: مغازههای طلافروشی اغلب در معرض خطر سرقت قرار دارند، بنابراین باید به فکر تامین امنیت طلاهای خود باشید که این کار با نصب دربهای ضدسرقت و ضدگلوله، استفاده از دربهای ریموت دار، نصب دوربین در تمامی زوایا و استفاده از گاوصندوق و حتی دستگاه مهساز انجام میشود.
اما این شغل تنها به مغازههای طلافروشی که در سطح شهر میبینید خلاصه نمیشود و شاخههای دیگری هم دارد. بیایید در بخش بعدی توضیحات بیشتری در این رابطه ارائه کنیم.
شغل طلافروشی چند شاخه دارد؟
زمانی که صحبت از شغل طلافروشی میشود بسیاری از مردم تنها به مغازههای طلافروشی موجود در سطح شهر فکر میکنند. اما حرفه طلافروشی شاخههای مهم دیگری هم دارد که این شاخهها عبارتند از:
برخی از شاخههای شغل طلافروشی | |
راه اندازی مغازه طلافروشی | بنکداری یا عمدهفروشی طلا |
طلافروشی کیفی | تاسیس فروشگاه اینترنتی طلا |
- مغازه طلافروشی: در این شاخه مغازهها و فروشگاههای طلافروشی قرار میگیرند که مردم عادی برای خرید طلای مورد نیاز خود به آنها مراجعه میکنند.
- بنکداری یا عمدهفروشی طلا: در این شغل شما بهصورت عمده طلا تهیه میکنید و سپس آنها را به طلافروشیهای کوچکتر میفروشید. در واقع در این شغل شما وظیفه پخش عمده طلا را برعهده دارید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله «بنکداری طلا چیست» را مطالعه کنید.
- طلافروشی کیفی: شاخه دیگر طلافروشی، شغل کیفی طلاست که شاید کمی عجیب به نظر برسد. در این شغل وظیفه شما پخش طلا به مغازهها و فروشگاههای کوچک بهصورت سیار است.
- فروشگاه اینترنتی طلا: نسخه مدرنتر مغازههای طلافروشی، فروشگاههای اینترنتی طلا هستند که سفارش مشتریان خود را بهشکل آنلاین ثبت میکنند. مزیت این شغل در مقایسه با شغل طلافروشی سنتی نیاز به سرمایه پایینتر آن است.
با این حال معمولا زمانی که از شغل طلافروشی صحبت میشود منظور بیشتر مردم همان مغازههای طلافروشی موجود در سطح شهر هستند و ما نیز در ادامه در مورد همین شاخه صحبت میکنیم.
درآمد طلافروشی چقدر است؟
جذابترین بخش صحبت در مورد هر شغل، میزان درآمد و سود آن است. بنابراین باید در مورد درآمد طلافروشی و میزان سود تاسیس مغازه طلافروشی نیز صحبت کنیم.
برای شفافسازی این موضوع باید بگوییم که طلافروشی از جمله شغلهایی است که درآمد ثابتی ندارد و تحت تاثیر عوامل مختلفی کم و زیاد میشود. برای مثال بعضی از این عوامل عبارتند از:
- اندازه مغازه طلافروشی و میزان اجناس موجود در آن
- تعداد خرید و فروشهای انجام شده
- تنوع خدمات ارائه شده
- میزان فروش طلاهای دارای اجرت ساخت
- وضعیت اقتصادی کشور و جهان
- موقعیت مکانی فروشگاه
نکته مهمی که در مورد درآمد طلافروشها وجود دارد این است که با افزایش قیمت طلا در سطح جهان یا افزایش نرخ ارز در داخل کشور، میزان سرمایه این افراد نیز بیشتر میشود و ممکن است بدون فروش هرگونه طلایی به ارزش سرمایه آنها افزوده شود.
همچنین سود طلافروشان از هر معامله ۷ درصد است که این رقم توسط اتحادیه طلا و جواهر تعیین شده است. شاید در شغلهای دیگر ۷ درصد سود عدد چندان قابلتوجهی به نظر نرسد ولی در مورد طلا که خود نوعی سرمایه گذاری است، عددی خوبی است. ضمن اینکه طلافروشها از محل دریافت اجرت ساخت برخی از انواع طلا نیز کسب درآمد میکنند که سود کلی آنها را افزایش میدهد. برای کسانی که با اصطلاح اجرت ساخت آشنایی ندارند خواندن مقاله «اجرت ساخت چیست» را پیشنهاد میکنیم.
سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی طلافروشی
از دیگر سوالات مهمی که در رابطه با این شغل وجود دارد این است که طلافروشی چقدر سرمایه میخواهد؟ به عبارت دیگر برای طلافروشی چند کیلو طلا لازم است؟ برای پاسخ به این سوال باید بگوییم که محدودیت خاصی برای حداقل حجم طلا برای افتتاح وجود ندارد اما معمولا در کمترین حالت حداقل ۲۰۰ گرم طلا باید موجود داشته باشید. ارزش این مقدار طلا در زمان نگارش این مقاله که در اواخر اسفند ماه ۱۴۰۳ هستیم چیزی حدود ۱.۵ میلیارد تومان است.
علاوه بر این راه اندازی طلافروشی هزینههای دیگری هم دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- هزینه خرید ملک یا اجاره
- طراحی دکوراسیون و ویترین
- هزینههای مربوط به نگهداری و سیستمهای امنیتی همچون دوربین
- هزینه استخدام کارکنان
- حق عضویت اتحادیه
- هزینه تبلیغات
همانطور که میبینید سرمایه اولیه تاسیس مغازه طلافروشی بسیار بالاست و شاید بسیاری از مردم توان تهیه کردن آن را نداشته باشند.
مزایا و معایب شغل طلافروشی
فعالیت در شغل طلافروشی مزایای زیادی دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- درآمد بالا: این شغل با تمام سختیهای خود درآمد بالایی دارد و میتوان بهعنوان یک شغل پرسود و لوکس به آن نگاه کرد.
- مشتری همیشگی: طلا هم کاربرد زینتی دارد و هم میتوان از آن برای سرمایه گذاری استفاده کرد. بنابراین همیشه مشتری برای طلاهای شما وجود خواهد داشت.
- بدون نیاز به مدرک تحصیلی: درست است که برای موفقیت در این حرفه باید دانش فنی مورد نیاز را داشته باشید اما داشتن هیچگونه مدرک تحصیلی برای این کار لازم نیست.
- بدون نیاز به فعالیت فیزیکی: فعالیت در شغل طلافروشی نیازمند فعالیت بدنی خاصی نیست و بیش از هر چیز روی روابط عمومی و ارتباط با مشتری تمرکز دارد.
- نقدشوندگی بالا: در مغازههای دیگر کالای مورد معامله ممکن است به این زودیها فروش نرود. اما در مورد طلافروشی چنین نیست و طلا جزو داراییهایی با نقدشوندگی بالا به حساب میآید.
با این حال مانند هر شغل دیگر، حرفه طلافروشی نیز معایب و محدودیتهای خاص خود را دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سرمایه اولیه بالا: برای راه اندازی یک مغازه طلافروشی باید سرمایه اولیه بالایی داشته باشید.
- مشکلات امنیتی: طلافروشیها همیشه در معرض خطر سرقت قرار دارند و باید هزینه زیادی را برای تامین امنیت داراییهای خود صرف کنید.
- ریسک نوسان قیمت: با نوسان قیمت طلا ارزش داراییهای شما نیز کم و زیاد خواهد شد. همچنین افزایش قیمت طلا تقاضا را کاهش میدهد و تامین مواد اولیه را با مشکل مواجه میکند که همه اینها روی درآمد طلافروش تاثیرگذار هستند.
- تغییر سلیقه مشتریان: سلیقه مشتریان روز به روز تغییر میکند و ممکن است برخی از مدلهای طلای زینتی در زمان مورد انتظار فروش نروند.
- نیاز به مدیریت مالی: مدیریت موجودی، تامین پول نقد و حسابداری ممکن است با چالشهایی همراه باشد.
- رقابت شدید: در بازار طلافروشان رقابت شدیدی وجود دارد و باید با استفاده از استراتژیهای مختلف خود را برجسته کنید.
شغل طلافروشی چه مزایا و معایبی دارد؟ | |
مزایا | معایب |
درآمد بالا | سرمایه اولیه بالا |
داشتن مشتری همیشگی | مشکلات امنیتی |
بدون نیاز به مدرک تحصیلی | ریسک نوسان قیمت |
بدون نیاز به فعالیت فیزیکی | تغییر سلیقه مشتریان |
نقدشوندگی بالا | نیاز به مدیریت مالی |
| رقابت شدید |
مجوزهای راه اندازی طلافروشی
تاسیس مغازه طلافروشی نیازمند دریافت مجوزهای لازم و طی کردن مراحل اداری است که شامل چند بخش میشود. این مراحل عبارتند از:
- دریافت مجوز از اداره اماکن: در اولین قدم باید از اداره اماکن مجوز بگیرید که برای این کار انتخاب یک نام تجاری، دریافت و نصب پلاک، نصب دوربین و... ضروری است.
- شرکت در دوره آموزشی مهارت طلافروشان: برای اینکه دانش فنی و مهارت شما ارزیابی شود باید در دوره آموزشی مخصوصی که برای این کار طراحی شده است، شرکت کرده و امتیازات لازم را کسب کنید.
- دریافت پروانه کسب از اصناف: در قدم سوم باید پروانه کسب یا جوایز کسب دریافت کنید. این جواز برای فعالیت قانونی طلافروشی ضروری است و برای دریافت آن باید مبلغ مشخصی را پرداخت کنید.
- عضویت در سامانه پرداخت مالیات: در نهایت با ثبتنام در سامانه مالیات باید برای خود پرونده مالیاتی تشکیل دهید.
بعد از دریافت این مجوزها نوبت به مراحل راه اندازی طلافروشی میرسد که در بخش بعدی قدم به قدم آن را توضیح میدهیم.
مراحل راهاندازی مغازه طلافروشی
ورود به حرفه طلافروشان و فعالیت در این حوزه نیازمند طی کردن مراحل خاصی است که باید به همه این مراحل توجه ویژهای داشته باشید. بهطور کلی مراحل تاسیس طلافروشی را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
۱. بررسی و ارزیابی بازار طلا و برنامهریزی برای شروع کسب و کار
۲. انتخاب نوع شغل مانند فروشندگی طلا، بنکداری، تعمیرات و...
۳. انتخاب بهترین مکان برای تاسیس مغازه
۴. فراهم کردن سرمایه اولیه مورد نیاز برای خرید طلا و تامین سایر هزینهها
۵. دریافت مجوزهای مورد نیاز
۶. خرید و تامین محصول و سایر وسایل ضروری
۷. طراحی دکوراسیون داخلی مغازه و ویترین
۸. تهیه و نصب سیستمهای امنیتی مانند دوربین مداربسته، درب ضد سرقت، سیستم مهساز و...
۹. شروع به کار
۱۰. تبلیغات و جذب مشتری
۱۱. انجام روزانه کارهای مربوط به حسابداری و مدیریت مالی
۱۲. استخدام نیرو در صورت نیاز برای کمک به امور مغازه
اگر همه شرایط گفتهشده را داشته باشید و تمام مراحل را قدم به قدم طی کنید، تبریک میگوییم اکنون شما یک طلافروش هستید!
سرمایهگذاری در طلا با خرید آنلاین طلای آب شده از طلاسی
فعالیت در شغل طلافروشی نیازمند سرمایه بالایی است و دردسرهای خاص خود را دارد. درست است که این شغل جزو شغلهای پردرآمد ایران محسوب میشود اما کار هر کسی نیست. در عوض مردم عادی میتوانند برای سرمایه گذاری در طلا خرید آنلاین طلای آب شده از طلاسی را امتحان کنند. در این روش نیازی به سرمایه اولیه چندانی نیست و حتی با ۱۰۰ هزار تومان میتوانید طلا بخرید و رفتهرفته به موجودی طلای خود اضافه کنید.
خرید طلا از طریق سایت و اپلیکیشن موبایل طلاسی بهآسانی و در عرض کمتر از ۵ دقیقه قابل انجام است و با پرداخت ریالی میتوانید روی قیمت طلای ۱۸ عیار نوسانگیری کرده یا برای بلند مدت پسانداز کنید.
نکته مهم در خرید طلای آب شده از طلاسی این است که در هر زمان میتوانید موجودی طلای خود را در قالب طلای فیزیکی دریافت کنید. این موضوع باعث میشود تا با اطمینان خاطر سرمایهگذاری کنید و نگران امنیت سرمایه خود نباشید.
سخن پایانی
شغل طلافروشی یکی از شغلهای پردرآمد و لوکس ایران است که البته محدودیتهای خاص خود را هم دارد. بسیاری از مردم علاقه دارند تا در مورد نحوه تاسیس مغازه طلافروشی اطلاعات کسب کنند که برای کمک به این افراد در مقاله امروز مجله طلاسی صفر تا صد این کار را توضیح دادیم.
همچنین در طول مقاله امروز در مورد مزایا و معایب شغل طلافروشی، مجوزهای لازم برای راه اندازی طلافروشی و موارد دیگری همچون میزان درآمد شغل طلافروشی صحبت کردیم. شما میتوانید تجربیات و سوالات خود را از قسمت نظرات با ما و سایر خوانندگان به اشتراک بگذارید.

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.
دیدگاه شما
