روش‌های کلاه برداری طلا و جلوگیری از آن‌ها

روش‌های کلاه برداری طلا و جلوگیری از آن‌ها
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
ستاره فعالستاره غیر فعالثبت نظر
4.18 - (9 امتیاز)

طلا یکی از ارزشمندترین فلزات جهان است که کاربردهای مختلف زینتی، سرمایه‌گذاری، صنعتی، پزشکی و‌... دارد. قیمت بالای این فلز موجب شده افراد سودجو به دنبال کلاه‌برداری و تقلب در بازار طلا باشند. از این رو آشنایی با روش‌های کلاهبرداری طلا، به شما کمک می‌کند تا در دام کلاه‌برداران نیفتید و متحمل ضرر و زیان نشوید.

در این مقاله از طلاسی قصد داریم به بررسی روش‌های کلاه‌برداری و تقلب طلا و راه‌کارهای جلوگیری از آن بپردازیم. پیشنهاد می‌کنیم تا انتها همراه ما باشید. 

۱۰ روش کلاه‌برداری طلا

فرقی ندارد که قصد خرید طلا با هدف استفاده زینتی یا سرمایه‌گذاری را دارید. امکان کلاهبرداری در خرید و فروش طلا وجود دارد و از روش‌های مختلفی انجام می‌شود. از مهم‌ترین روش‌های کلاه‌برداری طلا می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱. تقلب در عیار طلا

یکی از رایج‌ترین روش‌های تقلب و کلاه‌برداری طلا، ارائه عیار غیرواقعی است. برخی از طلافروشی‌ها، مصنوعات و زیورآلات طلا با عیار پایین را به نام طلا با عیار بالا ارائه می‌دهند. برای مثال ممکن است یک قطعه طلای ۱۷ عیار را به جای طلای ۱۸ عیار عرضه کنند.

۲. طلای کارکرده به جای طلای نو

برخی از طلافروشی‌ها، طلای دست دوم و کهنه را به جای طلای نو می‌فروشند. همانطور که می‌دانید طلای دست دوم بدون مالیات و اجرت است. به همین خاطر افراد سودجو طلای کارکرده را به عنوان طلای نو معرفی می‌کنند تا بتوانند مبلغی اضافه‌تر برای مالیات و اجرت ساخت آن، از مشتری دریافت کنند. 

۳. خرید و فروش طلا در فضای مجازی

با گسترش تکنولوژی و استفاده بسیاری از افراد از اینترنت و فضای مجازی، بستر مناسبی جهت کلاه‌برداری طلا به وجود آمده است. برخی از کلاه‌برداران اقدام به فروش طلا در کانال‌ها و گروه‌های تلگرام و دیگر پلتفرم‌ها می‌کنند. این افراد تبلیغات زیادی مبنی بر سودآوری بالا از خرید و فروش طلا انجام می‌دهند. بدین ترتیب برخی از مشتریان ساده لوح تشویق به خرید طلا از این طریق می‌شوند. اما پس از پرداخت پول، متاسفانه از گروه‌ها و صفحات مجازی حذف شده یا فروشنده پاسخگو نخواهد بود. 

۴. ارائه قیمت نادرست

طبق قوانین اتحادیه و صنف طلا و جواهر کشور، فروشندگان طلا باید تابلو اعلام قیمت لحظه ای طلا را در معرض دید مشتری قرار دهند، اما باز هم امکان تقلب و کلاه‌برداری در قیمت طلا وجود دارد. برخی از طلافروشی‌ها قیمت نادرستی به مشتریانی که اطلاعات و تجربه کافی ندارند، ارائه می‌دهند. برای مثال ممکن است قیمت یک گرم طلای نو یا نرخ مالیات و اجرت ساخت را بیشتر از ارزش واقعی آن‌ها اعلام کنند.

۵. فروش طلای شکن

از دیگر روش‌های کلاه‌برداری طلا می‌توان به فروش طلای شکن اشاره کرد طلای شکن طلایی است که ناخالصی زیادی دارد و بسیار شکننده است. از این طلا نمی‌توان برای ساخت مصنوعات مختلف استفاده کرد. برخی از طلافروشان طلای شکن را به جای طلای خالص و اصل به مشتریان عرضه می‌کنند.

بیشتر بدانید: طلای شکن چیست؟ علت شکن شدن طلا و تشخیص آن

۶. کم فروشی

گاهی اوقات ممکن است طلافروش وزن دقیق قطعه طلا را در فاکتور درج نکند. برای مثال قطعه‌ای طلا دارای ۵ گرم وزن است اما برای اینکه سود بیشتری نصیب طلافروش شود، مقدار وزن آن را بیشتر از ۵ گرم محاسبه می‌کند. برخی از مشتریان اطلاعات زیادی درباره خرید طلا ندارند و همین امر موجب می‌شود از نظر مالی زیان کنند. 

۷. دریافت اجرت و مالیات برای طلای دست دوم

طلای دست دوم بدون مالیات و کارمزد ساخت است. یعنی شما در زمان خرید طلای کارکرده فقط باید ارزش طلا براساس وزن و عیار و سود فروشنده را پرداخت کنید‌ و نیازی به پرداخت نرخ مالیات و اجرت ساخت نیست. اما برخی از طلافروشان قیمت طلای دست دوم را همانند طلای نو به همراه مالیات و اجرت ساخت محاسبه می‌کنند.‌

۸. ارائه طلای تقلبی

فروش طلای تقلبی از دیگر روش‌های کلاه‌برداری طلا به شمار می‌رود. برخی از طلافروشان مصنوعات و زیورآلات ساخته شده با دیگر فلزات را که دارای آبکاری یا روکش طلا هستند، به جای طلای اصل ارائه می‌دهند. همچنین امکان دارد از فلزاتی با رنگ و علائم ظاهری مشابه با طلا استفاده کنند.

۹. امانت گرفتن و نگهداری طلا

گاهی اوقات طلافروشان به منظور سرمایه‌گذاری در طلا و پرداخت سود، به مشتریان پیشنهاد می‌دهند تا طلای خود را نزد آن‌ها به امانت بگذارند. اما ممکن است در پرداخت سود کوتاهی کنند یا پس از مدتی متواری شوند. بدین ترتیب مشتریان سرمایه خود را از دست خواهند داد. 

۱۰. دریافت سود زیاد

خرید و فروش طلا با مقداری سود همراه است که به عنوان سود تک فروشی نیز شناخته می‌شود. معمولا طلافروشان در ازای خرید و فروش طلا، بین ۳ تا ۷ درصد از ارزش طلا سود دریافت می‌کنند. اما امکان دارد برخی از افراد مقدار سود بیشتری از مشتریان خود دریافت کنند که یکی دیگر از روش‌های تقلب و کاه‌برداری طلا‌ست. 

 

راه‌های پیشگیری از کلاه‌برداری طلا

توجه به یکسری نکات به شما کمک می‌کند از کلاه‌برداری طلا پیشگیری کنید. از مهم‌ترین روش‌های پیشگیری از کلاه‌برداری طلا می‌توان موارد زیر را نام برد:

‌بررسی کدهای طلا

روی قطعات مختلف طلا کدهایی درج شده است که نشان‌دهنده عیار، رنگ، محل تولید، نوع ساخت و‌... است. با داشتن اطلاعات کافی درباره این کدها، می‌توانید در زمان خرید طلا، کد قطعه مورد نظر را بررسی کرده و از اصالت آن مطمئن شوید. 

‌خرید از طلافروشی معتبر

یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از کلاه‌برداری طلا، خرید از طلافروشی‌های معتبر است. اگر قصد خرید طلا را دارید، به فروشگاه‌ها و مراکز معتبر، با سابقه و دارای مجوزهای قانونی لازم مراجعه کنید.

‌آشنایی با روش های محاسبه قیمت طلا

انواع مختلفی از طلا در بازار وجود دارد که روش محاسبه قیمت آن‌ها با یکدیگر متفاوت است. آشنایی با این روش‌ها می‌تواند به شما کمک کند در زمان خرید و فروش طلا، از قیمت دقیق و منصفانه آن باخبر شوید. بدین ترتیب متحمل خسارت و ضر و زیان نخواهید شد. 

‌از آهنربا استفاده کنید

طلا فلزی بدون خاصیت مغناطیسی است. در زمان خرید طلا می‌توانید اصالت آن را با کمک یک آهنربا متوجه شوید. اگر آهنربا جذب قطعه طلای مورد نظر شود، بدین معنی است که طلا تقلبی بوده و در ساخت آن از مقدار طلای خالص کم و مقدار زیادی از فلزات دیگر استفاده شده است. 

‌استعلام عیار

برای اطمینان پیدا کردن از عیار درست و دقیق قطعه طلای مورد نظر برای خرید، از سامانه‌های معتبر استعلام بگیرید. همچنین می‌توانید از طریق آزمایشگاه‌های ری گیری معتبر، مقدار عیار و اصلی یا تقلبی بودن طلا را پیگیری کنید. 

 

سخن پایانی

در این محتوا، تمامی روش‌های تقلب و کلاه‌برداری در طلا را برای شما توضیح دادیم. همچنین، راه‌های جلوگیری از خرید طلای تقلبی را آموزش دادیم. شما می‌توانید طلای خود را با اطمینان از وب سایت طلاسی خریداری کنید. امنیت سایت طلاسی بسیار بالا‌ست و نگهداری از طلا در آن با دقت و حساسیت بالا انجام می‌شود. علاوه بر این، می‌توانید تمام مجوزهای طلاسی را از داخل سایت مشاهده و بررسی نمایید.

طلاسی یکی از بهترین پلتفرم‌های خرید و فروش آنلاین طلا‌ست که انواع طلا را با تضمین اصالت و کیفیت ارائه می‌کند. شما میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره خرید آنلاین طلا بدون اجرت با کارشناسان طلاسی تماس بگیرید. علاوه بر این، برای انجام راحت‌تر و سریع‌تر معاملات خود می‌توانید اپلیکیشن خرید طلای طلاسی را نصب کنید. این نرم افزار با داشتن قابلیت های متععد از جمله محاسبه آنلاین قیمت خرید طلا، لذت یک سرمایه‌گذاری سودآور را برای شما دو چندان می‌کند.

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.
مریم رحیمی مقدمتولید محتوا

مریم رحیمی مقدم هستم. مترجم زبان انگلیس و نویسنده محتوای وبلاگ فارسی و انگلیسی.

دیدگاه شما

دیدگاه کاربر نسبت به مقاله

2 دیدگاه

  • دیدگاه مجیدشایان نسبت به مقالهمجیدشایان
    تاریخ انتشار مقاله۲۸ خرداد ۱۴۰۳

    سلام از اطلاعات شما بسیار سپاسگزارم.

  • دیدگاه سپیده نسبت به مقالهسپیده
    تاریخ انتشار مقاله۳۰ مرداد ۱۴۰۳

    یکی از جذابترین مقالاتی بود که خوندم موضوع روش های کلاهبرداری طلا واقعا چیزی هست که عموم مردم بهش توجه نمیکنن

محبوب ترین ها